Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'nde Görev Değişikliği

Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'nde Görev Değişikliği

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Meram Tıp Fakültesi idaresinde değişiklik yapıldı.

2011 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile Konya Üniversitesine bağlanan; 2012 yılında Kanunla üniversite isminde değişikliğe gidilmesiyle Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi olarak adlandırılan fakülte hastane idaresinde değişiklik yapıldı.

Konya Üniversitesi ve Necmettin Erbakan Üniversitelerine bağlı bulunduğu yıllar içerisinde ilk defa gerçekleştirilen hastane idarisindeki değişiklik neticesinde Hastane Başmüdürlüğüne Mustafa Karakışla ve Başhekimliğine Doç. Dr. Ahmet Tekin görevlendirildi. Başmüdürlük görevini sürdüren Mustafa Sabri Ak, Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi Yurtlar Kurumu Antalya Bölge Müdürlüğü görevine atandı. Başhekimlik görevinden ayrılan Prof. Dr. Hamdi Arbağ ise Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker'in danışmanlığına getirildi. Arbağ ayrıca MTF Eğitim ve Sağlık Hizmeti Sunum Koordinasyon Üst Kurul Üyeliği yapacak.

İdari devir-teslim töreninde bir konuşma yapan NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, yapılan değişikliğin hayırlara vesile olmasını temenni etti. Her bir hocanın kuruma ayrı ayrı katkısının olduğunu söyleyen Şeker, hastaların, hasta yakınlarının, idari ve akademik personelin taleplerini karşılamanın zor olduğunu ifade ederek, "Sürekli her talebe cevap vermek kolay değildir. İnsan sağlığı söz konusudur bunlarda aksaklık var mı kontrol etmek çok zordur. 5 yıldır gösterdikleri yoğun gayretten dolayı kendilerine kalbi teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Prof. Dr. Hamdi Arbağ'a şimdiye kadar sunduğu hizmetten dolayı teşekkür eden Rektör Şeker, Arbağ'a yeni görevinde de başarılar diledi.

Prof. Dr. Hamdi Arbağ ise Meram Tıp Fakültesi gibi bir kurumun mensubu olmaktan hep gurur duyduğunu ve bu güne kadar kendisine güvenen herkese minnettar olduğunu dile getirirken yeni Başhekim Doç. Dr. Ahmet Tekin'e de başarılar diledi.

Doç. Dr. Ahmet Tekin asistan olarak başladığı fakültede idareci olarak görevine devam ettiği için mutlu olduğunu kaydetti. Tekin, Konya'ya daha iyi hizmet verebilmek için çalışacaklarını söylerken, bu görevi kendisine uygun gören idarecilere de tek tek teşekkür etti.

Rektör Şeker, Başmüdürlük görevini sürdüren Mustafa Sabri Ak'ı da Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi Yurtlar Kurumu Antalya Bölge Müdürlüğü görevine atanmasından dolayı tebrik etti. Mustafa Sabri Ak ise Hastane Başmüdürlüğü süresince güzel bir ekip çalışması örneği sunmaya çalıştıklarını söylerken en iyiye ulaşmanın gayretinde olduklarını ifade etti. Hayırlı hizmetler sunmaya devam edeceklerini kaydeden Ak, tüm çalışma arkadaşlarından hak helalliği isteyip teşekkür etti. Şeker'in, Prof. Dr. Hamdi Arbağ'a ve Mustafa Sabri Ak'a çiçek ve plaket takdiminden sonra devir-teslim töreni sona erdi.

-ÖZEL SUİT ODALARIN AÇILIŞI YAPILDI-

Devir-teslimin ardından hasta özel suit odalarının açılışı yapıldı. Özel suit odaları tek tek gezen Rektör Şeker, sağlık hizmetinde otelciliğin ne denli önemli olduğundan bahsetti. Yapılan yeniliklerle özel odaların çağın gereğine uygun hale getirildiğini kaydeden Şeker, daha konforlu ve hijyenik bir ortam oluşturulduğundan duyduğu sevinci paylaştı. Yeni ortamın kısa sürede yapılmasından duyduğu mutluluğu dile getiren Şeker, insanlara daha iyi şartlarda hizmet sunmanın heyecanı içinde olduklarını dile getirirken emeği geçen herkese de ayrı ayrı teşekkür etti.

Prof. Dr. Hamdi Arbağ, sadece fiziki anlamda değil hemşirelik anlamında da örnek bir hizmet sunulacağını, kalitenin gerektirdiği şekilde hareket edileceğini söylerken ekip arkadaşlarına teşekkür etti.

Açılışın ardından toplu fotoğraf çekimiyle açılış töreni son buldu.

 

Etiketler :