Meram Piri Reis Konutları kura sonuçları için nefesler tutuldu! 80 bin başvuru var

Meram Piri Reis Konutları kura sonuçları için nefesler tutuldu! 80 bin başvuru var

Konya'da Meram Belediyesi öncülüğünde başlatılan büyük konut hamlesinin Aymanas, Aksinne, Uluırmak, Turgutreis ve Fahrünnisa Evlerinin ardından rekor ön başvuru alan Piri Reis Evleri'nde kuralar 9 Mart Çarşamba (bugün) saat 09.00'da yapılacak

Konya'da Meram Belediyesi öncülüğünde başlatılan büyük konut hamlesinin Aymanas, Aksinne, Uluırmak, Turgutreis Evleri ve Fahrünnisa Evleri'nin ardından 77 bin 353 ön başvuru sayısı ile rekor ön başvuru yapılan Piri Reis Evleri Konut Yapı Kooperatifi'nde kura çekilişi için geri sayım başladı. Piri Reis Evleri'ne kesin kayıt için kuralar 9 Mart 2022 Çarşamba (bugün) saat 09.00'da çekilecek.

Meram Belediyesi’nin öncülüğünde kurulan Piri Reis Evleri Konut Yapı Kooperatifi, 77 bin 353 ön başvuru sayısı ile Meram’ın yeni rekortmen kooperatifi oldu. Hak sahiplerinin yine noter huzurunda gerçekleştirilecek kura ile belirleneceği Piri Reis Evleri, iki ayrı parselde zemin+7 kattan oluşan 14 blok olarak inşa edilecek.

İçerisinde yeşil alan, çocuk oyun ve spor alanları ve yürüyüş yolları ile site sakinlerine ferah ve konforlu bir yaşam sunulacak 23 bin 500 metrekare sosyal yaşam alanı olan projede her daire için bir kapalı otopark yeri ayrıldı. Bölgeye her anlamda büyük hareketlilik kazandıracak olan Piri Reis Evleri Projesinde ayrıca 5 bin 100 metrekarelik de ticari alan da yer alacak.

Piri Reis Evleri Konut Yapı Kooperatifi’nde arsa sahipleri için 4, üyeler için de 4 farklı büyüklükte daire bulanacak, zemin katlar için üyelik alınmayacak.

Piri Reis Evleri kesin kayıt kura çekilişi ne zaman? Canlı yayın nereden izlenecek?

Yaklaşık 80 bin ön başvuru yaptırılan Piri Reis Evleri'nde hak sahiplerini belirleyecek olan kura çekilişi, 9 Mart 2022 Çarşamba (bugün) saat 09.00'da noter huzurunda gerçekleştirilecek. Meram Belediyesi’nin resmi YouTube hesabından canlı yayınlanacak olan Piri Reis Evleri kura çekilişi sonuçları, https://www.memleket.com.tr'den de öğrenilebilecek.

Piri Reis Evleri ne zaman teslim edilecek?

Tüzel kişiliğe sahip yapı kooperatifi olarak kurulan Piri Reis Evleri Kooperatifi, müteahhitlik firmaları gibi sabit fiyat ve ödeme planına göre taksitli daire satışı yapan bir tüzel kişilik olmayıp kooperatife üye olanların ödeyeceği peşinat ve aylık aidatlar ile konutlar yapacak.

Piri Reis Evleri'nde peyder pey tamamlanacak olan daireler, kura çekilişi ile belirlenecek üyelere teslim edilecek ve dairesine oturan üyeler de diğer üyeler gibi aidat ödemeye devam edecekler.

Piri Reis Evleri'nde de aidat artışları nasıl olacak?

Tüm kooperatif sistemlerinde olduğu gibi aidat artışlarını genel kurullarda üyeler kendileri belirleyecek. Genel kurullarda belirlenecek aidat artışları ve inşaat maliyetlerine göre dairelerin imalat ve teslimatları süreleri değişkenlik gösterecek. Buna bağlı olarak da kooperatifin bitiş tarihi hakkında kesin bir süre vermek, tüm kooperatiflerde olduğu gibi Piri Reis Evleri Konut Yapı Kooperatifi’nde de mümkün değil.

Piri Reis Evleri ne zaman tamamlanacak?

Piri Reis Evleri Konut Yapı Kooperatifi’nin kurulumuna öncülük eden Meram Belediyesi’nin inşaatların yapımı konusunda kooperatife her hangi bir finansal kaynak aktarımı olmayacak. Kooperatif kendi üyelerinden toplayacağı aidatlar ile inşaatları tamamlayacak.

Piri Reis Evleri ödeme planı nasıl? 2+1, 3+1, 4+1 daireler için peşinat ve aidat kaç lira?

Meram'da 3 yılda 5 bin 419 toplu konut projesi

Meram Belediyesi'nin kuruluşuna öncülük ettiği kooperatiflerde son üç yılda toplamda 5 bin 419 konut projesini hayata geçirilirken, bunlardan 537 daire 50 dükkanı hak sahiplerine teslim edildi.

Meram Piri Reis Evleri'ne rekor başvuru! Kuralar ne zaman çekilecek?

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum