Meram Belediyesi’nden 15 Temmuz videoları​

Meram Belediyesi’nden 15 Temmuz videoları​

Meram Belediyesi, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 1. yılında, o gecenin kahramanlarından 3 ayrı şehidin hikayesinin anlatıldığı video klipleri #MeramımızVatan hashtag’iyle sosyal medyadan ve youtube’dan paylaştı.


Meram Belediyesi, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 1. yılında,  o gecenin kahramanlarından 3 ayrı şehidin hikayesinin anlatıldığı video klipleri   #MeramımızVatan hashtag’iyle sosyal medyadan ve youtube’dan paylaştı. Videoları kısa süre içinde on binlerce kişi beğenerek paylaştı.  15 Temmuz’u unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını vurgulayan Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “15 Temmuz gününü, tarihin sayfalarına altın harflerle yazdıran şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz” dedi.

 

mehmet-guder.jpg“BUGÜN GİTMEZSEK NE ZAMAN GİDECEĞİZ”

Meram Belediyesi tarafından hazırlanan 15 Temmuz şehitleriyle ilgili ilk video klip Şehit Mehmet GÜDER’e ait. 53 yaşında olan ve restoranda çalışan Şehit Mehmet Güder, “O gece de restorandaydım yine.  Önce televizyonda gördüm tankları, millete yağan kurşunları. Bizim restoran zaten Vatan Caddesi’nde. Duramadım, çıktım. Arkadaşım, ‘Gitmeyelim Mehmet abi’ dedi. Yok dedim, gideceğiz. ‘Hem bugün gitmezsek ne zaman gideceğiz” diyor ve devam ediyor:

“BENİM EŞİM ASKER DEĞİL, POLİS DEĞİL NE ŞEHİDİ KARDEŞİM”

“Ben Mehmet Güder. Çıktım Vatan Caddesi’ne.  Vatansızlar saldırıyordu.  Çıktım Vatan Caddesi’ne, tanklar ilerliyordu. Durmadım, ben de ilerledim. Bu kez gökten kurşun yağıyordu. Bir helikopter, devasa demir yığını Vatan Caddesi’ne inmeye hazırlanıyordu. Polislerden biri;  ‘Abi’ dedi: ‘Bu helikopter buraya inerse vatanı kaybederiz.’ Sadece Vatan Caddesi değildi bahsettiği, anladım. Koştum helikoptere doğru. O sırada helikopter inmeye başladı.  Elimi uzattım, tuttum helikopteri. Durun kardeşim, diyecektim. Yapmayın. Hem silahsız biri ne yapabilir ki bir helikoptere? Açtılar kapıyı, üzerime doğrultulan silahın gölgesi başımdaydı. Sonra bir anlık sıcaklık. Düştüm yere. Sanki toprağın içine doğru bir kapı açıldı, sonra aydınlandı hava. İçimi bir huzur kapladı. Sonra bir üşüme hissi, üzerimi örttüler, yer ısındı, gök ısındı, içim ısındı. Telefonum da o an çaldı. Eşim Ayten. Çay koy demiştim, meraklanmıştır tabii. Yanımdaki polislerden biri açtı telefonu.  ‘Sen kimsin’ dedi eşim Ayten: Neden açtın eşimin telefonunu. Abla dedi:  ‘Ben polis memuruyum, eşiniz şehit oldu.’ Şaşırdı Ayten: ‘Benim eşim asker değil, polis değil ne şehidi kardeşim’ dedi ağlayarak. Aytenim, 32 yıllık hayat arkadaşım, dert ortağım. Ben artık şehidim.  Ben seni cepheye göndermedim deme. Öyle bir zamandayız ki her yer cephe. Düşman kim belli değil, dost kim belli değil. Pusu nerde, bilinmez. Senin Mehmedin şehit olmuş ne çıkar, bu vatanın Mehmetleri  tükenmez.”

 

 

mehmet-cetin.jpg“KORUDUĞUM CAN VATAN DEMEKTİ”

Meram Belediyesi tarafından 15 Temmuz şehitleriyle ilgili hazırlanan ikinci video klip ise Cumhurbaşkanlığı yakın koruması Mehmet Çetin ile ilgili. O gece Marmaris’te bulunan Özel Hareket Polisi Mehmet Çetin’in şehit edilişinin anlatıldığı videodaki şu ifadeler yürekleri dağlıyor: “O akşam Marmaris’teydik. Haber geldi arkadaşlardan; Ankara, İstanbul karışık dediler.  Yollarda tanklar, havada savaş uçakları. Ulan dedik, kim yapar bu alçaklığı. Mehmetçik yapmaz dedik, millete kıymaz dedik. Ama vatana kastedenin de yanına kalmaz dedik. Ben Özel Harekat Polisi Mehmet Çetin. Cumhurbaşkanımızın yakın korumasıyım. O gece koruduğum can vatan demek, farkındayım.”

“SİZE HEM BAŞKOMUTANI HEM VATANI BIRAKTIM”

En çok canlarını yakanın, koskoca Cumhurbaşkanı’nı 2 korumayla İstanbul’a göndermek olduğunu anlatan Şehit Polis Mehmet Çetin, daha sonra otelin basılışı ve şehit oluşuyla ilgili olarak da “Ben Cumhurbaşkanlığı Yakın Koruması Şehit Mehmet Çetin.  O karanlık geceden aydınlığa çıktım. Size hem başkomutanı hem vatanı bıraktım” ifadelerini kullanıyor.

 

untitled-7-001.jpgBU DEVİRDE HEM DE KADIN ŞEHİT, ÖYLE Mİ?

Üçüncü video klip ise o gecenin kadın şehitlerinden, devrin Nene Hatunlarından biri olan Ayşe Aykaç hakkında. 44 yaşında ve 4 çocuk annesi olan Şehit Ayşe Aykaç’ın hikayesi ise şöyle:  “Her şehit haberinde tutamam kendimi, ağlarım. Bir defasında eşime dedim ki: Mustafa, Allah bana da nasip eder mi şehitliği? Güldü Mustafa: Bu devirde, hem de kadın şehit, öyle mi? dedi.  O gece haberi alınca eşimle birlikte çıktık dışarı, katıldık insan seline.  Gurur duydum, bir millet bu kadar mı düşkün olur istiklâline. İlerledik köprüye. Sanki acelem vardı. Tam o sırada başladı ateş.  Zerre korku düşmedi içime. Hayretle baktı eşim, inanamadı cesaretime.  Karşıda Mehmetçik kıyafetini giymiş hainler vardı, inanamadım. Dedim ki; benim her an dua ettiğim askerler bunlar olamaz. Benim Mehmedim, annesine kurşun sıkamaz.  Tam da o sırada başladı top ateşi, üzerimize mermi yağıyordu.  Ateş devam ederken, eşim feryat figan üzerime kapaklandı.  İşte o an kalbime bir acı saplandı. Dedim: Şükür, Rabbim kabul etti dileğimi. Ama bir ihanet bu kadar mı acıtır ana yüreğini? Sonra başladım şehadete. Şehide ne çok yakıştı bilemezsiniz. Ben Ayşe Aykaç. Boğaz Köprüsünde kalbim parçalandı. O top mermisinden çok beni o ihanet yaktı.”

 

 

meram-belediyesi’nden-15-temmuz-videosu-(2).jpgBAŞKAN TORU: MİNNETLE ANIYORUZ

Belediye çalışanlarının oldukça başarılı bir şekilde rol aldığı video klipler Meram Belediye Başkanı Fatma Toru’nun, “15 Temmuz gününü, tarihin sayfalarına altın harflerle yazdıran şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz” ifadeleriyle sona erdi. 

 

 

 

Etiketler :