Meram Bağı 2024 sezonunun kapılarını açtı

Meram Bağı 2024 sezonunun kapılarını açtı

Konya'nın eşsiz güzelliklerinden biri olan Meram Bağı, 2024 sezonunda kapılarını ziyaretçilere açtı. Pekmez ve bulgur kaynatma etkinlikleriyle renklenen bağ, misafirlerini doğanın kucağında huzurlu anlar yaşamaya davet ediyor.

Konya'nın tarihi ve doğal güzelliklerini bir araya getiren Meram Bağı, 2024 sezonunda ziyaretçilerini ağırlamak için hazır. Meram Belediyesi tarafından oluşturulan bağ, yeni Meram ve Meram Yaka Caddeleri'nin kesişiminde yer alan 18 bin metrekarelik alanda konumlanıyor. Misafirlerini doğal atmosferinde ağırlayan bağ, içerisindeki üzüm bağı, meyve bahçesi, taş ev ve yazlık çay bahçesiyle dikkat çekiyor.

m1.jpg

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, bağın açıldığı günden beri misafirlerini en güzel şekilde ağırladığını belirtiyor. Bağın sadece şehir sakinlerine değil, şehir dışından gelen ziyaretçilere de cazip geldiğine vurgu yaparak, bağın köklü tarihini, yeşilini ve zengin kültürünü tanıtmak amacıyla hizmete sunulduğunu ifade ediyor.

m4.jpg

Başkan Kavuş, bağın sunduğu huzurlu atmosferde geçen zamanın, ziyaretçiler için unutulmaz bir deneyim olduğunu belirtiyor.

m3.jpg

Meram Bağı, yaklaşık bin üzüm asması ve 200 meyve ağacıyla donatılmış durumda. Meyve ağaçları arasında yer alan elma, ayva, kiraz, erik, kayısı ve hünnaplar, ziyaretçilere taze ikramlar sunuyor. Bağın içinde yer alan taş ev ise kadim Konya medeniyetini yansıtarak ziyaretçilere nostaljik bir atmosfer sunuyor. Yazlık çay bahçesi ise misafirlerine doğanın kucağında huzur dolu anlar yaşama fırsatı sunuyor.

m2.jpg

Meram Bağı, 2024 sezonunda ziyaretçilerini bekliyor. Doğal güzelliklerle dolu bu mekan, pekmez ve bulgur kaynatma etkinlikleriyle unutulmaz bir deneyim vaat ediyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.