Menzil'de sevgi seli! Şeyh Seyyid Abdulbaki El-Hüseyni ebedi aleme böyle uğurlandı

Menzil cemaatinin lideri Şeyh Seyyid Abdulbaki Elhüseyni'nin naaşı yüz binlerce kişinin katılımı ile toprağa verildi. Geceden itibaren bölgeye gelenlerin oluşturduğu kalabalık dikkat çekerken yaklaşık 3 milyon kişinin Menzil'e geldiği öğrenildi

İstanbul'da Tedavi gördüğü hastanede dün hayatını kaybeden Menzil grubunun lideri Şeyh Abdülbaki El Hüseyni’yi ebedi istirahatgâhına mahşeri bir cemaat uğurladı.

İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede dün saat 14.10’da hayatını kaybeden Menzil grubunun lideri Abdülbaki El Hüseyni’nin cenazesi karayoluyla Adıyaman’ın Kahta ilçesine bağlı Menzil köyüne getirildi. Cenazenin getirilişi sırasında yaklaşık 20 kilometrelik araç kuyruğu oluştu.

Köy girişini kapatan güvenlik güçleri, cenaze namazına katılmak için gelen araçları kurulan park alanına yönlendirerek yoğunluğun önüne geçmeye çalıştı.

Gece saatlerinden itibaren cenaze için sevenlerinin akın ettiği Menzil'de büyük bir yoğunluk oluştu. El-Hüseyni'nin sevenlerinin akın ettiği köye 250 bin araçla yaklaşık 3 milyon kişinin geldiği değerlendiriliyor.

aw933824-01.jpg

Köyde toplanan mahşeri kalabalık tarafından karşılanan cenaze, kılınan namazın ardından aile mezarlığına defnedildi. Cenaze namazı için henüz bölgeye gelemeyen binlerce kişinin ise yollarda olduğu öğrenildi.

74 yaşında olan Abdülbaki El Hüseyni, yaklaşık 1 buçuk yıldır İstanbul’da tedavi görüyordu. Bir hafta önce durumu ağırlaşan Hüseyni, dün saat 14.10’da çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti.
Abdülbaki Hüseyni, 2 Mayıs 1949 tarihinde Adıyaman'ın Kahta ilçesine bağlı Menzil köyünde doğdu. Gerçek yaşı 81 olan Hüseyni 1993 yılında vefat eden ağabeyi Muhammed Raşid Erol’dan sonra grubun başına geçti. Hüseyni’nin 5’i erkek 7 çocuk babası olduğu öğrenildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.