Menzil lideri Şeyh Abdülbaki El-Hüseyni Hakk'a yürüdü! Cenaze merasimi için açıklama yapıldı

Menzil Şeyhi Abdülbaki El-Hüseyni, İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede vefat etti. Semarkand Vakfın’dan Seyyid Abdülbaki’nin cenaze merasimine ilişkin açıklama geldi. Peki Gavsı Sani nerede toprağa verilecek?

Menzil grubu lideri Abdülbaki El-Hüseyni, bir süredir yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede vefat etti.

Semarkand Vakfın’dan Seyyid Abdülbaki’nin cenaze merasimine ilişkin açıklama geldi. Peki Gavsı Sani nerede toprağa verilece? Menzil Şeyhi Gavsı Sani Seyyid Abdülbaki ne zaman defnedilecek?

Bir süredir sağlık sorunları yaşayan Menzil grubu lideri Abdülbaki El-Hüseyni (74) tedavi gördüğü hastanede bugün saat 14.10'da vefat etti. Çok sayıda vatandaş, Abdülbaki El-Hüseyni'nin hayatını kaybettiği hastanenin önünde toplandı.

Menzil lideri Abdülbaki El-Hüseyni hayatını kaybetti

Menzil grubu mensupları yaptıkları basın açıklamasında, "Abdülbaki El-Hüseyni hazretleri dar-ı bekaya irtihal etmştir. Allah Teâlâ rahmet eylesin. Bütün yakınları ve sevenleri için taziyelerimizi arz ediyoruz. Tabi ki büyük bir hüzün içerisindeyiz" dedi.

Menzil grubunun son temsilcisi Abdülbaki El-Hüseyni, 2 Mayıs 1949 tarihinde Adıyaman'da Kahta ilçesinin Menzil köyünde doğmuştur. Babası Nakşibendi büyüklerinden olan Abdulhakim el-Hüseyni'dir. Abdulbaki El Hüseyni, Abisi aynı zamanda Şeyhi olan Seyda Muhammed Raşit’in vefatı sonrası irşat görevini üstlendi.

aw933531-01.jpg

İHA'nın haberine göre Şeyh Abdülbaki El-Hüseyni için Pendik’te bulunan Aynur Çepni Camii Şerifi’nde cenaze namazı kılındı.

Bir süredir sağlık sorunları yaşayan Menzil grubu lideri Abdülbaki El-Hüseyni (74), tedavi gördüğü hastanede vefat etti. Çok sayıda vatandaş, Abdülbaki El-Hüseyni'nin hayatını kaybettiği özel hastanenin önünde toplandı.

aw933531-02.jpg

Menzil grubu lideri Abdülbaki El-Hüseyni için Pendik’te bulunan Aynur Çepni Camii Şerifi’nde cenaze namazı kılındı. Menzil mensupları, cenaze sırasında gözyaşı döktü.

Menzil lideri Abdülbaki El-Hüseyni hayatını kaybetti

Semerkand Vakıf tarafından yapılan açıklamada, Gavsı Sani Seyyid Abdülbaki Elhüseyni’nin cenaze namazının Menzil’de kılınacağı ifade edildi.

GAVSI SANİ SEYYİD ABDÜLBAKİ ELHÜSEYNİ NEREDE TOPRAĞA VERİLECEK?

Menzil Şeyhi Seyyid Abdülbaki Elhüseyni, irşad görevini yürüttüğü Menzil’de son yolculuğuna uğurlanacak. Gavsı Sani hazretleri Nakşibendi Tarikanının büyüklerinden olan babası ve abisi Seyda Muhammed Raşid’in de bulunduğu Menzil’deki Markat-ı şerife defnedilecek.

Menzil lideri Abdülbaki El-Hüseyni hayatını kaybetti

Semerkand Vakfı Genel Başkanı Yakup Yakuboğlu, "Dinimizce makbul olduğu üzere cenaze ve defin işlemleri hiç bekletilmeden gerçekleştirilecektir. Cenaze namazına yetişmek için acele etmeyelim, panik yapmayalım. Her halimizde ve hareketimizde ölçülü olalım. Gavsı Sani Hazretlerinin yakınları, akrabaları, aile fertleri Menzil’de taziyeleri kabul etmeye devam edecektir” dedi.

Menzil lideri Abdülbaki El-Hüseyni hayatını kaybetti

Menzil lideri Abdülbaki El-Hüseyni hayatını kaybetti

Menzil lideri Abdülbaki El-Hüseyni hayatını kaybetti

aw933531-03.jpg

aw933531-04.jpgaw933531-05.jpg

aw933531-06.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler