Memur-Sen’den CHP’ye siyah çelenk

Memur-Sen’den CHP’ye siyah çelenk

Memur-Sen Konfederasyonu, CHP'nin iptal talebiyle Anayasa Mahkemesi tarafından memurlara ödenen "Toplu Sözleşme İkramiyesi"nin iptali sonucunda mağdur olan memurlar için CHP Genel Merkez Binası önünde eylem gerçekleştirdi.

Memur-Sen Konfederasyonu, CHP'nin Anayasa Mahkemesi'ne Toplu Sözleşme İkramiyesi'nin iptali talebiyle açtığı davayla ilgili olarak, mağdur olan memurları desteklemek amacıyla CHP Genel Merkez Binası önünde bir eylem düzenledi.

Genel Başkan Ali Yalçın, yaptığı konuşmada, CHP'nin başlattığı bu sürecin sonucunda memurların aylık 345 lira, yıllık 4 bin 150 lira gelir kaybına uğradığını belirtti. Yalçın, CHP'nin bu adımını basiretsiz ve sorumsuz bir muhalefet anlayışının bir yansıması olarak nitelendirerek, Anayasa Mahkemesi'nin kararını evrensel hukuk kurallarına aykırı bulduklarını dile getirdi.

CHP'nin ise bu eleştirilere cevap verme gereği duyan Yalçın, CHP'nin memurları mağdur eden kararın sorumluluğunu üstlenmek yerine, suçlamalardan kaçındığını ifade etti. Ayrıca, CHP'nin sendikalı kamu görevlilerinin haklarını savunması gerektiğini belirterek, ana muhalefet partisinin emekçilerin yanında olması gerektiğini vurguladı.

Anayasa Mahkemesi'nin kararının ardından hükümet yetkililerine çağrıda bulunduklarını ve Toplu Sözleşme kazanımlarının korunmasını talep ettiklerini dile getiren Yalçın, bu çağrının karşılık bulduğunu ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı'nın açıklamasında hatalı karara vurgu yaptığını belirtti.

Eylemin ardından Memur-Sen Konfederasyonu, CHP Genel Merkez Binası'nın kapısına siyah çelenk bırakarak tepkilerini gösterdi.

Memur-Sen’den CHP’ye siyah çelenk

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum