Memur-Sen Afyonkarahisar'dan 28 Şubat mağdurları adına çağrı

Memur-Sen Afyonkarahisar'dan 28 Şubat mağdurları adına çağrı

Memur-Sen Afyonkarahisar Kadınlar Komisyonu Temsilcisi İlknur Tutumlu, kamuda çoğunluğu kadın olmak üzere emeğinin, hak ve özgürlüğünün gasp edildiği 28 Şubat darbesinden bugüne, tam 24 yıl geçtiğini belirterek, mağdurların haklarının iadesini istedi

Memur-Sen Afyonkarahisar Kadınlar Komisyonu Temsilcisi İlknur Tutumlu Memur-Sen İl Temsilciliğinde yaptığı açıklamada, kamuda çoğunluğu kadın olmak üzere emeğinin, ekmeğinin, hak ve özgürlüğünün gasp edildiği 28 Şubat darbesinden bugüne, tam 24 yıl geçtiğini söyledi.

Postmodern 28 Şubat askeri müdahalesinin, 90'lı yılların başındaki vesayet süreci olduğunu dile getiren Tutumlu, şöyle konuştu:

"Millete bakan yönüyle vahşi bir toplum mühendisliğinin, devlete bakan yönüyle de ülke varlığını talan etme yolsuzluğunun adıdır. Milletin içinden çıkan inançlı kadroların iktidara gelmesini hazmedemeyenlerin, şuursuz intikam hırsıyla 6 milyon kişiyi hukuksuz fişlemelerle sakıncalı ilan etmesidir. Öğrenciler okullarından, kamu görevlileri memuriyetten, işçiler işlerinden ihraç edilmiştir. Ancak asıl tahribat, değerler üzerinde gerçekleştirilmiş, milletimizin bin yıllık medeniyet değerlerinden koparılması ve nesillerin köklerinden habersiz yetiştirilmesi için düşmanca tutum takınılmış ve hak, hukuk ve adalet gibi kavramların ayaklar altına alındığı uygulamalara imza atılmıştır."

Tutumlu, bin yıl sürecek denen darbe düzeninin millet iradesine çarptığını vurguladı.

Memur-Sen olarak, çalışmaları takdir ettiklerine dikkati çeken Tutumlu, "28 Şubat zihniyetinin tarihin çöp sepetinde gerçek anlamda yerini alması sadece faillerinin mahkum edilmesiyle değil mağduriyetlerin telafisi, zararlarının tazminiyle mümkün olabilir.  28 Şubat’ın bin yıl süreceği iddiasında bulunanların heveslerini kursaklarında bırakan millet iradesi ve inancı, mağdurların hukukunu koruyan, haklarını sağlayan, zararlarını karşılayan iradeyi de kayda ve hayata geçirecektir. Bu iradenin tesisi ve teşkilinde yetkili ve ilgili herkesi sorumluluk almaya çağırıyoruz." ifadesini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.