Melikgazi'den bezirhane broşürü

Melikgazi'den bezirhane broşürü

KAYSERİ (AA) - Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Germir Bezirhane Müzesi'ni tanıtan broşürün vatandaşlara dağıtıldığını bildirdi.Büyükkılıç...

KAYSERİ (AA) - Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Germir Bezirhane Müzesi'ni tanıtan broşürün vatandaşlara dağıtıldığını bildirdi.

Büyükkılıç yaptığı yazılı açıklamada, Germir Bezirhane Müzesi'ni tanıtan broşürün mahalle muhtarlarına, okullara, turizm büro ve acenteleri ile vatandaşlara dağıtılmaya başlandığını belirtti.

Belediye olarak tarihi mekanların gelecek kuşaklara aktarıldığını ifade eden Büyükkılıç, şunları kaydetti:

"Kayseri denilince 6 bin yıllık tarihi geçmiş akla gelmektedir. Kayseri şehir merkezinde 4 medeniyetin eserleri bir arada görülebilmektedir. Melikgazi şehrinde bulunan eserler, Anadolu tarihi için önemli olduğu gibi aynı zamanda dünya kültür mirası için de önemli. Bundan 150 yıl önce çok önemli bir üretim olarak beziryağı ve işletmeciği hem sosyal hem de ekonomik bir değerdi. Ancak günümüzde böyle bir ürün ve işletme de yok. Bunun için Germir Bezirhanesi tarım ekonomisi için tarihi bir ışık ve okuldur. Bu amaçla bir basılı eser hazırlattık. Oldukça yararlı bilgilerle donatılmış broşürün her eve ulaştırılmasını sağlayacağız."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :