Melikgazi Belediyesi tarihi yapıları onarıyor

Melikgazi Belediyesi tarihi yapıları onarıyor

KAYSERİ (AA) - Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, kenti geleceğe hazırlarken, tarihi ve kültürel yapıları koruyarak bunları gelecek nesillere...

KAYSERİ (AA) - Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, kenti geleceğe hazırlarken, tarihi ve kültürel yapıları koruyarak bunları gelecek nesillere bıraktıklarını bildirdi.

Büyükkılıç, yaptığı yazılı açıklamada, tarihi yapı ve binalarla doğal alanlara sahip çıkılarak hem tarihin koruma altına alındığını hem de gelecek kuşaklara miras olarak devredildiğini belirtti.

Kentteki tarihi ve kültürel yapıları aslına uygun onarıp bilimin ve kültürün hizmetine sunduklarını ifade eden Büyükkılıç, şunları kaydetti:

"Belediye olarak geçen yıl başlatmış olduğumuz tarihi eserlerin aslına uygun onarılması ve gelecek kuşaklara miras olarak aktarılması çalışması son derece ilgi görmüş ve takdir edilmiştir. Aslına uygun onarılan Çağırağası Konağı, Erciyes Üniversitesine verilerek bilime hizmet etmesi sağlanmıştır. Kiçikapı Konağı onarılarak Kayseri Mimarlar Odasına hizmet binası olarak verilmiştir. Böylece onarılan yapılar kültürün, turizmin ve bilimin hizmetine sunulmaktadır. İki yılda 19 tarihi yapı onarılmıştır. 14 yapının onarımı devam etmektedir. Bu yapılar Melikgazi’nin veya Kayseri’nin değil, Anadolu'nun ve dünya kültür mirasının eseridir."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler