Meksika'daki uyuşturucu çeteleri

Meksika'daki uyuşturucu çeteleri

Uyuşturucu çetelerinin düzenlediği iki ayrı saldırıda bir "Youtuber" ve iki rahip öldü

ACAPULCO/MEKSİKO (AA) - Meksika'da uyuşturucu çeteleri tarafından düzenlenen iki ayrı saldırıda bir "Youtuber" ve iki rahip öldü.

Guerrero eyaletinin Başsavcısı Xavier Olea, uyuşturucu çeteleri hakkında içeriden sızdırılan bilgilerin yer aldığı YouTube paylaşımı nedeniyle bir uyuşturucu çetesi tarafından tehdit edilen Leslie Ann Pamela Montenegro isimli kadının ölü bulunduğunu belirtti.

Çeşitli medya kuruluşlarında görev yapan Montenegro'nun, yerel gazeteciler birliğine üye olduğunu ifade eden Olea, Youtube'da "Nana Pelucas" ismiyle bilinen 36 yaşındaki kadının, işlettiği restoranda silahlı saldırıya uğradığını kaydetti.

Cinayet emrinin, Acapulco kartelinin eski bir üyesi olan Javi Daniel Cervantes tarafından verildiğinin tahmin edildiğini söyleyen Olea, Montenegro'yu öldüren çeteyle bağlantılı bir eyalet hükümeti yetkilisinin de kadını tehdit ettiğini bildirdi.

Öte yandan, Başsavcı Olea, uyuşturucu çeteleri üyelerinin de katıldığı bir açık hava konserinden dönen iki rahibin maskeli kişilerce öldürüldüğünü belirtti.

Konserde çıkan bir kavgaya rahiplerin yanındaki kişilerin de karıştığını ifade eden Olea, çetelerden birine mensup olduğu sanılan kişilerce, araçlarına açılan ateş sonucu iki rahibin öldüğünü dile geldi.

Olea, ölen rahiplerden Germain Muniz Garcia'nın tüfekle çekilmiş fotoğrafının sosyal medyada yayıldığını belirterek bu fotoğrafın, silahlı kişilerin Garcia'nın rakip çeteyle ilişkisi olduğunu sanmasına yol açtığını kaydetti.

Piskopos Salvador Rangel ise başsavcının yorumuna tepki göstererek Muniz Garcia'nın, madenlerin uyuşturucu çeteleri tarafından kontrol edildiği bir bölgede görev yaptığını ve rahibin bölgeye girebilmek için onlarla "selamlaşmak zorunda kaldığını" söyledi.

Rangel, "Tek bir fotoğraf yüzünden Rahip Germain'in uyuşturucu satıcılarıyla ilişkilendirilmesini kabul etmiyorum." dedi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :