Meksika Tamaulipas'taki kayıp vakaları

Meksika Tamaulipas'taki kayıp vakaları

Hükümet, kayıp vakaları ile güvenlik güçleri arasında ilişki kuran rapor nedeniyle BM yetkililerinden görüşme talep etti

ANKARA (AA) - Meksika hükümeti, Tamaulipas eyaletindeki kayıp vakaları ile güvenlik güçleri arasında ilişki kuran rapordan dolayı Birleşmiş Milletler (BM) yetkililerinden görüşme talebinde bulundu.

BBC'nin haberine göre BM raporunda, şubat ayından bu yana Nuevo Laredo kenti ve çevresinde en az 21 kişinin güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındıktan sonra ortadan kaybolduğu bildirildi.

BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Zeid Ra'ad Al Hussein, "Bu kişilerden bazılarının keyfiyen gözaltına alındığı ve günlük yaşantıları sırasında ortadan kaybolduğu bildirildi." dedi. Hussein, "Kurbanlardan üçü 14 yaşından küçük ve en az beşinin reşit olmaması korkunç bir durum. Bu suçların dört ayda tek bir yerde işlenmiş olması ise şoke edici." değerlendirmesinde bulundu.

BM yetkilileri, çok sayıda gazetecinin öldürüldüğü Tamaulipas'ı "susturulmuş bölge" olarak niteledi.

Rapor üzerine, BM yetkilileri ile bir görüşme talep eden ve konuyla ilgili daha fazla bilgi isteyen Meksika hükümeti, şiddet olaylarını durdurmak ve kayıp kişileri bulmak için acil önlem alacağını açıkladı.

Meksika'daki insan hakları aktivistleri ise Nuevo Laredo'da kaybolanların sayısının 40'dan fazla olduğunu öne sürdü.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :