Mekke’nin fethi Konya’da coşkuyla kutlandı

Mekke’nin fethi Konya’da coşkuyla kutlandı

Anadolu Gençlik Derneği Konya Şubesi tarafından Mekke'nin fethinin 1391. yıldönümü münasebetiyle düzenlenen 'Mekke'nin Fethi' programı yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Anadolu Gençlik Derneği tarafından tüm yurtta olduğu gibi Konya'da da Mekke'nin fethi coşkuyla kutlandı. Mekke'nin fethinin 1391. yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen 'Mekke'nin Fethi' programına katılım yoğundu.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şubesi tarafından Selçuklu Kongre Merkezinde düzenlenen program, mehter takımının konseriyle başladı. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve sinevizyon gösterisiyle devam etti.

Programda selamlama konuşmasını yapan AGD Konya Şube Başkanı Ceylani Kılınç, Konya'da yaklaşık 10 noktada AGD teşkilatlarının Mekke'nin Fethi programlarını icra ettiğini belirterek, "Cenab-ı Allah bu salonda bulunan ve bulunmayan tüm kardeşlerimize inşirah versin, sıkıntılarını gidersin, göğüslerini genişletsin. 82 milyon Türkiye, 1 milyar 800 milyon İslam alemi, bizler bir kardeşler topluluğuyuz. Mekke'nin fethinin önemini, fetih ve fetih ruhunu diri tutmak için tüm Müslümanlara her yıl tekrar tekrar hatırlatmak gerektiğine inanıyoruz. Genç nesiller mutlaka fetih kavramını anlamalı, fetih ve işgal arasındaki farkı bilmeli, fetih aşkıyla yaşamalıdır" dedi.

AGD Konya Şubesi tarafından Selçuklu Kongre Merkezi’nde düzenlenen program “Mekke, İstanbul şimdi sıra Roma'da” sloganları ile başladı. Mekke’nin Fethi programında ilk gösteri Mehteran Takımınındı. Mehter marşlarının coşkusuyla başlayan program Türkiye 1.'si Hafız Mustafa Özyılmaz'ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

Düzenlenen Mekke’nin Fethi Programına AGD Bölge Başkanı Bahri Kırışık, Saadet Partisi GİK Üyesi Hasan Hüseyin Uyar, Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, AGD Konya Eski Şube Başkanı Yusuf Güneş, Memur Sen Konya Şube Başkanı Nazif Karlıer, AGD Komisyonları ve çok sayıda davetli katıldı. Programa konuşmacı olarak katılan İlahiyatçı-Yazar Abdülaziz Kıranşal önemli konulara değinirken ayrıca Ezgi Sanatçıları Savaş Talha ve Kemal Faruk da fetih programında sahne aldı. Programın ilerleyen dakikalarında Türkiye 1.’si Hafız Osman Bostancı da Kuran-ı Kerim tilavetinde bulundu. Çeşitli sinevizyon gösterimlerinin de olduğu program coşku ve heyecan dolu anlara şahitlik etti. Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren AGD Konya Şube Başkanı Ceylani Kılıç, “Konya olmak üzere ülkemizin 81 ilinde 600'den fazla ilçe merkezinde, batıl sistemlerin yerle bir edilip hak ve adalet nizamının hâkim kılındığı Mekke'nin Fethi'nin 1391'inci yıl dönümünü kutluyoruz” dedi.

HER GENÇ BİZİM İÇİN BİR HAZİNEDİR

Bu tür programlardaki amaçlarının gençlere fetih şuurunu aktarmak olduğuna değinen Kılıç, “Fetih, kalpleri Allah’a açmaktır ve birilerinin dediği gibi işgal, yağma ya da talan değildir. Fetih, aklın hurafeden kurtulup hakikate açılmasıdır. Fetih, yönetimin zulümden kurtulup adalete açılmasıdır. Fetih, tabiatın yağma ve talandan kurtulup yaşamın devamına açılmasıdır. Genç nesiller mutlaka fetih kavramını anlamalı, fetih ve işgal arasındaki farkı bilmeli, fetih aşkıyla yaşamalıdır. Kaosun, sömürünün, çatışma ve savaşların yaşandığı bu dönemde dünyamızın her zamankinden daha fazla fetih ruhuna ve anlayışına ihtiyacı vardır. Fetih denilince aklımıza Resul-i Ekrem Efendimiz ve Mekke’nin Fethi gelir. Diğer taraftan biz ‘eğlence’ adı altında tüm dünya halklarına çirkinliklerin ve kötülüklerin dayatılmasına karşı tavır almanın gerekliliğine ve doğruluğuna inanıyoruz. Eğlencenin de sevincin de mutluluğun da meşru zeminde olması gerektiğine inanıyoruz. Genç; iyinin, doğrunun, faydalının ve adaletin yeryüzüne egemen olması mücahedesinde, aynı inancı paylaşan her renkten ve ırktan herkesi kardeş bilirken, hangi renkten ve ırktan olursa olsun tüm mazlumların yanında olmayı da kendisine görev olarak addeden. Yeryüzündeki her insan için yaşama hakkını, inanç ve düşünce hürriyetini, aile oluşturma ve neslini koruma hakkını, mülkiyet edinebilme hakkını ve akıl sağlığının güvenceye alınması hakkını temel ve vazgeçilemez haklar olarak kabul eden, Yaşamının baharında tüm enerjisini bu gayede harcayan, inancı ve idealleri uğrunda fedakârlık yapabilen kişiler olarak tanımlayabiliriz. Bizim için her genç bir hazine demektir” ifadelerini kullandı.

YENİ FETİHLERİN KAPILARINI MİLLİ GENÇLİK AÇACAKTIR

AGD olarak çalışmalarını Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın ‘Bir milletin asıl gücü; tankı, topu, tüfeği değil inançlı ve imanlı gençliğidir’ sözü doğrultusunda sürdürdüklerini belirten Ceylani Kılıç, sözlerini şöyle tamamladı: “Anadolu Gençlik Derneği tüm illerde ve ilçelerde örgütlü bir dernektir. Ortaokullar, liseler, üniversite, akademik çalışmalar gibi gençliği ayrı ayrı ele alan komisyonlarımız başta olmak üzere birçok komisyon yoluyla faaliyetlerimizi gerçekleştiriyoruz. Bu komisyonların tamamı Hanımlar Komisyonu bünyesinde de yer almaktadır. Anadolu Gençlik Derneği’nin yıl içerisinde düzenli olarak gerçekleştirdiği birçok faaliyet vardır. Mekke’nin Fethi Gecesi, Şehadet Geceleri, Necmettin Erbakan’ı Anma Programları, Çanakkale Buluşmaları, İstanbul’un Fethi, Sabah Namazı Buluşmaları, Yaz Etkinlikleri, Siyer-i Nebi Yarışması gibi farklı farklı programlarla çalışmalar yapmaktayız. Ayrıca kurulduğumuz yıldan bu yana heyecanını yitirmeyen çalışma aşkımız ile Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu ve dünyanın en büyük gençlik organizasyonu olarak aziz milletimizin parlak bir temsilcisi olmayı hak ediyoruz. Anadolu Gençlik Derneği şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da üstlendiği misyonu geçmişten aldığı güçle, yarınlara daha büyük bir heyecanla taşıma azim ve kararlılığındadır. Anadolu Gençlik Derneği’nin projesi insan, muhatap kitlesi gençliktir. Sevdası tüm insanlığın kurtuluşudur. Anadolu Gençlik Derneği ‘Bir yıl sonrasını düşünüyorsanız bir tohum ekin, 10 yıl sonrasını düşünüyorsanız bir fidan dikin, 100 yıl sonrasını düşünüyorsanız bir insan yetiştirin’ anlayışı ile hareket etmiş ve bugün misyonu ve vizyonu ile bütün insanımızı kucaklayan, teknolojiyi kullanan, ilmi akademik seviyeli çalışmaları ile insanımızdan aldığı gücü yine onların istifadesine sunan özelliği ile çalışmalara devam etmektedir.”

PEYGAMBERİMİZE NE CEVAP VERECEĞİZ

Programda yaptığı konuşmada ‘Hz. Peygamber bugün gelse ne yapacağız?’ diye soran Abdulaziz Kıranşal, şunları kaydetti: “Bugün bu salonda Mekke’nin Fethini kutlamak için bir araya geldik. Peki, bugün Peygamberimiz evlerimize misafir olsa; izlediğimiz dizileri, filmleri gösterebilir miyiz? Bugün Mekke'nin fethedildiği gece. Peki biz bu fethi bugün hayatımıza aktarabiliyor muyuz? Peygamber Efendimiz gelse yanınıza ey genç kardeşlerim; girdiğiniz internet sitelerini, sosyal medya kanallarını, gösterebilir misiniz? Yetiştirdiğimiz çocuklarımızı, kızlarımızı, oğullarımızı gösterebilir miyiz? Bak ya Resulallah, oğlum yirmi yaşında, ismi Mustafa'dır, Muhammed'dir daha bir sabah namazını kaçırmadı diyebilir miyiz? Efendimiz gelip de nasıl dünyevileştiğimizi görse; malın, makamın, mevkinin peşinde koşarken nasıl da değerlerimizi kaybettiğimizi görse, her makam basamağını çıktığımızda bir değerimizden vazgeçtiğimizi görse, makam arabasız özel kalemsiz yaşayamayan Müslümanlar haline döndüğümüzü görse, rezidanstan aşağıda yaşayamayan Müslümanlar haline dönüştüğümüzü görse, İngiliz Kraliyet Balosunu bile aratmayan düğünlerimizi görse nasıl bakarız Efendimizin yüzüne. Ne der Allah Resulü bize? Öyle ki Allah Resulü yüzde 99’u Müslüman olan bir memlekette yapılan yılbaşı hazırlıklarını görse, Müslümanların belediyelerinin dikmiş olduğu Noel ağaçlarını görse, Müslümanların belediyelerinin yapmış olduğu konser hazırlıklarını görse hangi yüzle bakacağız Efendimizin yüzüne. Bu gece muhasebe gecesidir. Bugün her birimiz tüm aidiyetlerimizi bir tarafa bırakarak Kur'an ve sünnet ölçüsünde kendimizi ve hayatımızı muhasebe etmeliyiz. Peygamber Efendimiz sokaklarımızdaki faizhaneleri görse, topraklarımızın 20 binin üzerinde faizli banka şubesiyle işgal edildiğini görse, 100 binin üzerinde faizli ATM şubesiyle işgal edildiğini görse, Müslüman bir memleket olarak her yıl Siyonizm’e ve emperyalizme 240 milyar faiz ödediğimizi görse, evimizi faizle aldığımızı, arabamızı faizle aldığımızı, düğünümüzü faizle yaptığımızı görse ne cevap vereceğiz? Ey ümmetim ben faizi ayaklarımın altına aldığını hutbemde size söylememiş miydim demez mi Resulullah?”

KURAN VE SÜNNETE UYMAK ZORUNDAYIZ

Hayat ölçüsünün Kuran ve Sünnete göre olması gerektiğini kaydeden Kıranşal, “Bizim yegâne ölçütümüz Kuran’dır, sünnettir. Biz hayatımızı falan hocanın, filan yazarın sözüne, falan ana haber bülteninin, gazetenin haberine göre değil, Kuran’ın mihengine göre değerlendirmek zorundayız. Kaldı ki Allah Resulü yüzde doksan dokuzu Müslüman memlekette ana haber bültenlerinde Irak'ın işgalini canlı yayınlarda izlediğimizi görseydi, İncirlik'ten kalkan Amerikan uçaklarının Irak'ı bombaladığını görseydi, Suriye'nin halini görseydi, diri diri yakılan kadınlarımızı ve kızlarımızı görseydi, Afrika'da dünyanın en zengin maden yatakları üzerinde açlıktan kıvranan Müslümanları görseydi ne derdi bize soralım kendimize. Hani biz Müslümanlar biz vücudun azaları gibiydik? Kardeşlerim bizler bu gecede kendimizi hesaba çekip hayatımızı Kur’an sünnet çizgisinde dizayn etmeliyiz” ifadelerini kullandı.

DERDİMİZ ADALETSİZLİK VE SÖMÜRÜ DÜZENİYLE

Mekke’nin Fethi programında yaptığı konuşmada son olarak insanlığın kurtuluşunun adil bir düzenin kurulması ile mümkün olacağının altını çizen Kıranşal, “Bizim derdimiz sürekli haksızlık üreten, sürekli adaletsizlik üreten, sürekli sömürü üreten bu bozuk düzenin ta kendisiyledir. Bizim derdimiz topraklarımızda yirmi sekiz tane NATO üssünü konuşlandıran, Adana'da İncirlik Üssü'nü açan, Malatya’da Kürecik Üssü'nü açan işbirlikçi düzenin ta kendisiyledir. O yüzden aynen Erbakan hocamızın dediği gibi diyoruz ki bu düzen tepeden tırnağa bozuk bir düzendir. Bu düzenin üretmiş olduğu bütün haksızlıkları ve adaletsizlikleri de reddediyoruz. Bu düzenin üretmiş olduğu bütün ahlaksızlıkları ve sapkınlıkları reddediyoruz. Biz doksan yıldır bu düzeni ayakta tutan ve bizim dinimize, kitabımıza, değerlerimize, Orta Çağ zihniyeti diyen bu fosilleşmiş zihniyeti de reddediyoruz. Biz aynen Erbakan hocamızın dediği gibi diyoruz. Biz ne soldayız ne sağdayız. Biz hak yoldayız. Allah'ın izniyle de zaferi kazanacağız. Zafere ulaşacağımıza dair inancımız bu kadar yüksektir çünkü bizim ellerimizde Bu milletin ve bu ümmetin bütün ekonomik sorunlarını çözebilecek bir faizsiz ekonomi projesi vardır. Eminiz çünkü adil düzen sistemi bizim elimizde. Bizim ellerimizde, bütün ahlaki problemleri kökünden bitirecek, önce ahlak ve maneviyat projesi var. Bu ümmetin bütün uluslararası krizlerini çözebilecek İslam Birliği projesinin anahtarları da bizim elimizde. Hangi kapıya, hangi ideolojiye, hangi görüşe gidersek gidelim Kuran'ın ve sünnetin kapısından başka çıkış yok. Bu kapıya Kuran ve sünnetin ilkelerine ve prensiplerine dönmeden kurtuluş yok” şeklinde konuştu.

Resim

Türkiye 1.'si Hafız Mustafa Özyılmaz'ın muhteşem Kur'an-ı Kerim tilaveti gönüllere nakşoldu.

Resim

Hafız Osman Bostancı'danmuhteşem Kur'ân-ı Kerim tilaveti.

Resim

İlahiyatçı Yazar Abdülaziz Kıranşal, uyanışa vesile olan konuşmasıyla gönüllere hitap etti.

Resim

Resim

AGD Konya Şube Başka Ceylani Kılıç, selamlama konuşması yaptı.

Resim

Resim

Savaş Talha ve Kemal Faruk coşkulu ezgileriyle salonu coşturdu.

Resim

Sanatçı Kemal Faruk gönüllere işleyen ezgileriyle salona coşku kattı.

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Mekke'nin Fethi programı Mehteran Takımının marşlarıyla başladı.

Resim

Mekke’nin fethi Konya’da coşkuyla kutlandı

Mekke’nin fethi Konya’da coşkuyla kutlandı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum