Mehmetçik'ten öğrencilere teşekkür mektubu

Mehmetçik'ten öğrencilere teşekkür mektubu

Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesinden Mehmetçik'e yeni yıl hediyesi gönderen anaokulu öğrencilerine, Şırnak'ın Beytüşşebap İlçe Jandarma Komutanlığından cevap geldi- Komutanlıktan yazılan teşekkür mektubunda, öğrencilerin tek tek adları belirtilerek, "Sizler

AMASYA (AA) - Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesinden, yeni yıl öncesi Mehmetçik'e yaptıkları hediyeleri ve resimleri gönderen minik öğrencilere cevap geldi.

Gümüşhacıköy Çok Programlı Anadolu Lisesi Uygulamalı Anaokulu öğrencileri, Mehmetçik'e manevi destek olabilmek için minik elleriyle hazırladıkları hediyeleri, yaptıkları resimleri 27 Aralık'ta Beytüşşebap İlçe Jandarma Komutanlığına gönderdi.

Komutanlıktan öğrencilerin yeni yıl hediyelerine cevap gecikmedi.

Beytüşşebap İlçe Jandarma Komutanlığı personeli adına gönderilen teşekkür mektubunu, sınıf öğretmeni Elif Yılmaz, öğrencilerine okudu.

Mehmetçik'ten gelen mektupta, şu ifadelere yer verildi:

"Şırnak ili Beytüşşebap İlçe Jandarma Komutanlığı personeli olarak memleketin bağımsızlığına, vatanın bütünlüğüne, devlet ve millet anlayışı ile görev yaptığımız bu topraklarda, yalnız olmadığımızı bir kez daha güzel düşünceleriniz ile bizlere yaşattınız. Bizler şuna inanıyoruz ki sizler gibi koca yürekli kardeşlerimiz vatanına, bayrağına ve ülkesine çok faydalı, ülkesi ve milleti için önemli kararlar veren bireyler olacaksınız. Bizler burada ne kadar zor şartlarda, ailemizden, kardeşlerimizden, eş ve çocuklarımızdan uzak görev yapsak da sizin gibi güzel yürekli kardeşlerimizin olduğunu bilmek bize inanılmaz bir güç veriyor. Göndermiş olduğunuz resimler ve mektuplar içimizi ısıtıyor. 'Askerime tank yaptım.' diyen yakışıklı kardeşimiz Ataberk, 'Askerlerimize kalp yaptım.' diyen sevgi dolu Ali Hamza, 'Asker abi bu bayrak sizin sayenizde uçuyor.' diyen güzeller güzeli Almina Zeynep, al bayrağımızı çizen al yanaklı Tuğçe, Ali Arda, Demir, güzel çizimleri ile bize kalp gönderen şeker kardeşimiz Nehir, bizleri en güzel sabaha uyandıran güneşi çizen Faruk, renkli renkli balonlar yapan Nerefşan, asker ağabeyleri gibi asker olmak isteyen Tuna ve Rüya, 'Siz bizim kahramanlarımızsınız, sizleri çok seviyorum, iyi ki varsınız.' diyen Sanberk, Ali Eren, Seydi, Mehmet, Rüzgar, Miray, Samet, Kaan, Kazım, Kuzey Kaplan, Sümeyye, Melis ve Begüm. Sizler de bizim kahramanlarımızsınız, sizleri çok seviyoruz iyi ki varsınız. Hediyeleriniz ve resimleriniz bizleri çok mutlu etti. Umarım mektubumuz sizlere ulaştığında siz de mutlu olursunuz."

Elif Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni yıl öncesi Mehmetçik'e gönderdikleri hediyelere ve mektuba cevap almaktan duydukları mutluluğu dile getirdi.

Mehmetçik'e moral vermenin yanı sıra çocuklara vatan ve asker sevgisini öğretmeyi amaçladıklarını ifade eden Yılmaz, "Askerlerimiz için ne yapabiliriz diye düşündük. Kimi resim yaptı kimi mektup yazdı. Onların yanında olduğumuzu hissettirmek istedik. Hazırladığımız hediyeleri ve resimlerimizi Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesine gönderdik. Askerlerimizden çok duygulu bir mektup aldık. Mektupları öğrencilerimizin hayatı boyunca saklayacağına inanıyorum. Öğrencilerimiz vatan sevgisini öğrendi, askerlerimiz de yalnız olmadığını hissetti." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :