Mehmetçik'e destek için mektupla harçlığını gönderdi

Mehmetçik'e destek için mektupla harçlığını gönderdi

Kars'ta yaşayan 10 yaşındaki ortaokul öğrencisi Azranur Samcı, bir haftalık harçlığı olan 10 lirayı Mehmetçik'e destek amacıyla Hatay Valiliğine gönderdi - Vali Ata: - "Öğrencimizin yaptığı bu davranış beni çok duygulandırdı"

HATAY (AA) - Kars'ta yaşayan 10 yaşındaki ortaokul öğrencisi, bir haftalık harçlığı olan 10 lirayı, Afrin'deki Mehmetçik'e ulaştırılması isteğiyle mektupla Hatay Valiliğine gönderdi.

Kars Fevzipaşa Ortaokulu öğrencisi Azranur Samcı, bir hafta boyunca biriktirdiği 10 liralık okul harçlığını Afrin'deki Mehmetçik'e destek amacıyla göndermek istedi.

Samcı harçlığı olan 10 lirayı ve yazdığı mektubu zarfa koyarak Hatay Valisi Erdal Ata'ya gönderdi.

Azranur Samcı, mektubunda ise şu ifadelere yer verdi:

"Sayın Hatay Valisi amca, ben Kars Fevzipaşa Ortaokulundayım. 5/E sınıfındayım. Bu para benim bir haftalık harçlığımdır. Bu 10 lirayı Afrin'de savaşan Mehmetçik abilerime ulaştırırsanız çok mutlu olurum. Vatanımızı ve askerlerimizi çok seviyorum. Sizin ve Mehmetçik abilerimin ellerinden öpüyorum. Allah devletimizi, vatanımızı, bayrağımızı ve askerlerimizi korusun. Selamlarımı sunar ellerinizden öperim."

Mektubu teslim alan Vali Ata, yaptığı açıklamada, Zeytin Dalı Harekatı başladıktan sonra Türkiye'nin dört bir tarafından binlerce mail, mektup ve telefon aldıklarını anlattı.

Minik öğrencinin de onlardan bir tanesi olduğunu belirten Ata, "Azranur Samcı isimli öğrencimiz bana bir mektup yazmış. Bir haftalık harçlığının askerlere ulaştırılmasını istemiş. Öğrencimizin yaptığı bu davranış beni çok duygulandırdı. Ben kendisini tebrik ediyorum, kutluyorum. Derslerinde başarılar diliyorum. O parayı Türk Silahlı Kuvvetlerimizi Güçlendirme Vakfına vereceğiz. Kendisine selamlarımı iletiyorum." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :