Mehmetçik için yazılan mektuplar sergilendi

Mehmetçik için yazılan mektuplar sergilendi

"Vatanımızın Bekçisi Kahraman Mehmetçiğe Moral Mektubu" projesi kapsamında, sınırda ve sınır ötesinde görevli askerler için yazılan 100 mektubun yer aldığı sergi Kastamonu'da açıldı - Proje Koordinatörü Dilek Demirbaş: "Amacımız oradaki askerlerimizin yüz

KASTAMONU (AA) - Kastamonu'da, Mehmetçik için yazılan mektupların yer aldığı sergi açıldı.

Yurt genelinde 160 okulun katılımıyla yürütülen "Vatanımızın Bekçisi Kahraman Mehmetçiğe Moral Mektubu" projesinin final sergisi, Kastamonu'daki bir alışveriş merkezinde açıldı.

Mustafa Kaya Anadolu Lisesi Müdürü Abdullah Yağız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projenin ortaklarından biri olduklarını söyledi.

Sergide, sınırda ve sınır ötesinde görev yapan askerlere yazılan 100 mektup bulunduğunu belirten Yağız, "Türkiye genelinde çok sayıda okulun katıldığı proje kapsamında, öğrencilerimiz, Mehmetçiğimize kendi duygularını anlatan yüzlerce mektup yazdı. Bazı mektuplarımıza dönüşler oldu. Bunlar da bizleri çok mutlu etti." dedi.

Kendi okullarının projeye 30 mektupla katıldığını ifade eden Yağız, projeye katkı sağlayanlara teşekkür etti.

Okulun proje koordinatörü Dilek Demirbaş ise öğrencilere milli ve manevi duyguları kazandırmak için çalışmaya katıldıklarını dile getirdi.

Verimli bir süreç olduğunu anlatan Demirbaş, "Hatay üzerinden mektuplarımız Afrin bölgesindeki birliklerimize ulaştı. Çok güzel geri dönüşler aldık. Amacımız oradaki askerlerimizin yüzlerini gülümsetebilmekti. Bunu bir nebze de olsa başarmış olduk. Öğrencilerimiz açısından da verimli bir süreç oldu." diye konuştu.

Sergi iki gün açık kalacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :