"Mehmetçik için her ilmeği besmeleyle atıyorlar"

"Mehmetçik için her ilmeği besmeleyle atıyorlar"

Muğla'nın Menteşe ilçesinde bir araya gelen kadınlar, Zeytin Dalı Harekatı'nda görev alan Mehmetçik için her ilmeğinde besmele okudukları atkı ve bere örmeye başladı- Kurs eğitmeni Karacan:- "Aslında askerimizin hiçbir şeye ihtiyacı yok, sadece bizim dual

MUĞLA (AA) - DURMUŞ GENÇ - Muğla'nın Menteşe ilçesinde bir araya gelen kadınlar Zeytin Dalı Harekatı'nda görev alan Mehmetçik için her ilmeğinde besmele okudukları bere ve atkı örmeye başladı.

Menteşe'de kaybolmaya yüz tutmuş 3 asırlık ipek dokumacılığı geleneğini yaşatmak için dokuma eğitimi alan Menteşeli kadınlar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'na katılan Mehmetçik'e destek vermek için atkı ve bere örmek istedi.

Kursa katıldıkları okulda bir araya gelen kadınlar, atkı ve bere örmeye başlamadan önce harekata katılan askerler için Fetih suresi okuyup dua ediyor.

- "Her ilmeğini besmeleyle atıyoruz"

Kurs eğitmeni Zeynep Karacan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatan için çarpışan Mehmetçik'in yanında olduklarını göstermek istediklerini söyledi.

Milli Eğitim Müdürlüğünce 13 ilçede program gerçekleştirildiğini anlatan Karacan, "Askerlerimiz ülkenin huzuru ve güvenliği için soğuk kış şartlarında mücadele ediyor. Biz dualarımızla her zaman onların yanındayız. Bizim huzur içinde olmamız için çarpışan evlatlarımıza bizler burada dualar ediyoruz." dedi.

Karacan, kurstaki kadınlarla bir araya gelip böyle bir çalışma yaptıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Aslında askerimizin hiçbir şeye ihtiyacı yok, sadece bizim dualarımıza ihtiyacı var. Biz de askerimizin boyunlarına takacağı atkının her ilmeğinde bir besmele olsun istedik ve her ilmeği besmeleyle örüyoruz. Dualarımız onlarla olacak. Bu dualarımızla inşallah onlarda hiçbir kötülükle karşılaşmaz."

- "Asker annesiyim gururluyum"

Kursa katılan kadınlarla birlikte olup Mehmetçik için atkı ile bere örmeye geldiğini anlatan Melahat Yalınkılıç, oğlunun Diyarbakır'da vatani görevini yaptığını ve asker annesi olduğu için gurur duyduğunu söyledi.

Dokuduğu atkı ve bereleri oğluna dokur gibi hazırladığını, örgü örerken gözyaşlarına hakim olamadığını vurgulayan Yalınkılıç, "Sonuna kadar onların arkasındayız. Onlar bizim evlatlarımız. Türk annelerinin duaları onlarla. Hep kalplerimiz onlarla. Allah’ım onların yardımcısı olsun inşallah." dedi.

-"Mehmetçik için dokuma öğrendiler"

Dokuma kursundaki kadınların, Afrin'deki Zeytin Dalı Harekatı'na katılan askerler için atkı ve bere ördüğünü öğrenen mahalledeki genç kızlar da kursa gelerek ablalarından örgü örmeyi öğrenmeye başladı.

Genç kızlardan Burcu Kurucan, "Dokuma kursundaki ablalarımız Afrin'deki askerlerimiz için atkı ve bere örmeye başladılar. Biz örgü yapmayı bilmiyorduk. Onlara destek olmak için örgü öğrenmeye karar verdik. Bundan da gurur duyuyoruz. Bu örgülerin her ilmeğinde besmele ve dualar var. Manevi olarak onların yanında olduğumuzu hissettirmek istedik. Allah tüm askerlerimiz korusun." diye konuştu.

Oğlunun yakında vatani görevini yapmak için askere gideceğine değinen Gülsiye Yıldırım, harekata katılan Mehmetçik için atkı ve bere örmenin dışında kıldıkları her namazda da onlar için dua ettiklerini söyledi.

Tüm annelerin dualarla harekata katılan askerlerin yanında olduğunu ve onlar için dillerinden duayı düşürmediklerini aktaran Yıldırım, "Ben de bir asker annesi adayıyım. Allah'ım askerlerimizi korusun ve kurşunlar kuş olup uçsun, seksin gitsin. Hiçbir askerimize kurşun değmesin. Allah'ım onları kazadan, beladan korusun." ifadelerini kullandı.

Gülside Atar da 7 gündür harekata katılan askerler için gece gündüz dua ettiklerini ve her zaman yanlarında olduklarını dile getirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :