Mehmet Babaoğlu çalışmalara başladı

Mehmet Babaoğlu çalışmalara başladı

Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu KTO-Karatay Üniversitesi’ne kurucu rektör olarak seçilmesinin ardından, KTO’da kendine tahsis edilen odada çalışmalara başladı.

Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu KTO-Karatay Üniversitesi’ne kurucu rektör olarak seçilmesinin ardından, KTO’da kendine tahsis edilen odada çalışmalara başladı. Geçtiğimiz günlerde KTO Karatay Üniversitesi kurucu rektörlüğüne YÖK tarafından ataması yapılan Babaoğlu’nun ismi Ağustos-Eylül 2008 döneminde Karamanoğlu Mehmet-bey Üniversitesi kurucu rektörlüğü için de geçmişti.

PROF. DR. MEHMET BABAOĞLU KİMDİR?
Mehmet Babaoğlu 1965 yılında Konya’nın Hüyük İlçesi’nde doğdu. Lisans eğitimini Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü’nde bitirdi (1987). Selçuk Üniversitesi (S.Ü.) Ziraat Fakültesi'nde Araştırma Görevlisi olarak göreve başladı (1989). Yüksek lisans çalışmasını S.Ü. Fen Bilimleri Enstitüsü'nde tamamladı (1991). Doktora (Ph.D) çalışmasını 1992-1997 yılları arasında İngiltere, The University of Nottingham'da tamamladı. Vatani görevini 2000 yılında İzmir'de yaptı, aynı yıl doçent oldu.

Haziran 2006’da S.Ü. Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Anabilim Dalı’na profesör olarak atandı. 2001-2008 yılları arasında S.Ü. Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü’nde Bölüm Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. Mehmet Babaoğlu, 2002-2004 yıllarında Selçuk Üniversitesi Konya Teknokenti’nin kuran istişare kurulunda yer almış, 2005 ve 2007 yıllarında farklı TBMM Araştırma komisyonlarına talep üzerine bilgilendirmeler yapmıştır.

2007'de Konya İli, Beyşehir Gölü’nün Sorunları ve Çözüm önerileri adlı Konya İl Genel Meclisi raporunun editörlüğünü yapmıştır. Ağustos-Eylül 2008 döneminde Karaman Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi kurucu rektörlüğü için YÖK tarafından Cumhurbaşkanlığı'na gönderilen 3 kişilik listede rektör adayı olarak yer almıştır. Evli ve 4 çocuk babası olup, iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Önceki ve Sonraki Haberler