Mehmet Akif Ersoy'un vefatının 80. yılı

Mehmet Akif Ersoy'un vefatının 80. yılı

KAYSERİ (AA) - Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy, ölümünün 80. yıl dönümünde Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Veteriner Fakültesi tarafından düzenlenen konferansla...

KAYSERİ (AA) - Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy, ölümünün 80. yıl dönümünde Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Veteriner Fakültesi tarafından düzenlenen konferansla anıldı.

ERÜ Veteriner Fakültesi Mehmet Akif Ersoy'u anma haftası kapsamında "Tarihsel Süreçte Doğudan Batıya Bilimin Göçü" konulu konferans düzenledi.

Sabancı Kültür sitesindeki etkinlikte konuşan, Veteriner Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. İhsan Keleş, ölümünün 80. yıl dönümünde Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u saygı, rahmet ve minnetle andıklarını söyledi.

Mehmet Akif Ersoy'un Türk milletinin yolunu aydınlattığını belirten Keleş, "Veteriner hekim olan Mehmet Akif'in Türk milletine ve Türk gençliğine en büyük önerisi, bilim ve ilim alanında ileriye yürürken geçmişimize ve tarihimize bakarak adım atmamız gerektiğidir. Mehmet Akif Ersoy, hep gönlümüzde kalacak ve daima yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir. " dedi.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Karadağ da, "Mehmet Akif Ersoy'un ebediyete intikalinin 80. yıl dönümünde başta iman abidesi ve örnek insan Mehmet Akif olmak üzere, vatanı uğruna canını esirgemeyen bütün vatan evlatlarını hürmet ve şükranla anıyorum." diye konuştu.





AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :