Mehmet Akif Ersoy'un vefatının 80. yıl dönümü

Mehmet Akif Ersoy'un vefatının 80. yıl dönümü

KARAMAN (AA) - Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Mehmet Akif Ersoy'un vefatının 80. yıl dönümü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı.Çalışkan,...

KARAMAN (AA) - Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Mehmet Akif Ersoy'un vefatının 80. yıl dönümü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı.
Çalışkan, mesajında, aziz milletin destan yazdığı İstiklal mücadelesinin kazanılmasında şüphesiz cephedeki kahramanlar kadar manevi önderlerin de büyük emeği olduğunu belirtti.
Bu değerlerin başında da İstiklal Marşı'nın şairi Mehmet Akif Ersoy'un geldiğini ifade eden Çalışkan, şunları kaydetti:
"Bu büyük mücadelede Mehmet Akif, tüm ruhunu ve benliğini ortaya koyarak, kalemiyle, sözleriyle, şiirleriyle milletimizin hislerine tercüman olmuş, en zor gününde milletimize umut aşılamıştır. İstiklal Marşı, bu toprakların ruhunu, bu milletin özünü yansıtması bakımından sadece bir şiir değil, aynı zamanda bir milli mutabakat metnidir. Arkasında bıraktığı eserleriyle yolumuzu aydınlatan Mehmet Akif Ersoy, hak ve hakikat uğruna verdiği çabayla da örnek alınacak bir mücadele ve dava adamı olmuştur. Merhum Mehmet Akif Ersoy’u vefatının 80. yıl dönümünde rahmet ve şükranla anıyor, tüm vatandaşlarımızı en kalbi duygularımla selamlıyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :