"Mehmet Akif Ersoy Bir Dava Adamı" Paneli

"Mehmet Akif Ersoy Bir Dava Adamı" Paneli

Okuma Grubu projesi kapsamında "Mehmet Akif Ersoy Bir Dava Adamı" paneli düzenlendi

AKSARAY (AA) -Aksaray'da, Okuma Grubu projesi kapsamında "Mehmet Akif Ersoy Bir Dava Adamı" paneline katıldı.

Eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı ve Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sami Güçlü, kendisinin başlattığı Okuma Grubu projesi kapsamında Aksaray Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Mehmet Akif Ersoy Bir Dava Adamı" paneline katıldı.

Bugün kendileri için çok özel bir gün olduğunu dile getiren Güçlü, "Emeğimizin karşılığını bugün izleme imkanı bulduk. Bu okuma grubumuzu farklı illerden gelen il milli eğitim müdürleri, öğrencileri ve siyasiler dinleme imkanı yaşadı. Emeğin kaybolmayacağına inanırım. Belki biraz geç gelir hatta belki bu dünyada gelmez ama mutlaka karşımıza çıkacağına inanıyoruz" dedi.

Dünyanın çalışkan insanların elinde döndüğünü dile getiren Güçlü,"Bu dünyadaki nasibimiz de yaptığımız emeklere bağlı olduğuna inanıyorum. Dolayısıyla mütevazi bir çalışma olmuş. Hayatta da fevri çalışmaların çok belirleyici olduğuna inanırım. Dünyayı değiştiren gelişmelerin, devrimlerle büyük inkılaplarla olmadığına, bunun bazı istisnaları hariç ferdi gayretlerin sonucunda ortaya çıktığına inanıyoruz. Bu projeye destek veren herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Aksaray Valisi Şeref Ataklı ise Mehmet Akif'in bu millet için İstiklal Marşı yazabilecek tek şair kılan sırrın onun hayatında gizli olduğunu belirterek, "Mehmet Akif, yaşayışıyla, duruşuyla, ortaya koyduğu mücadele ile İstiklal Şairi sıfatını ziyadesiyle hak etmiş bir insandır. Hayatını, hakikat üzerine bina etmiş ahlak abidesidir. Sömürge aydınına karşı yerli ve milli durulun sembolü ve vatanını imanla sevmiş bir gönül insanıdır. Burada gençlerimizin okuma ve anlama çabalarını önemsiyoruz ve takdir ediyoruz. Okuyup anladıklarını bizimle paylaşıyorlar. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Panele, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Aksaray milletvekilleri Cengiz Aydoğdu, Mustafa Serdengeçti, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, İl Jandarma Komutanı Albay Levent Ölmez, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Akın, İl Milli Eğitim Müdür Hacı Ömer Kartal, AK Parti Aksaray İl Başkanı Abdulkadir Karatay ve öğrenciler katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :