MEBKAM, 1. Konevi Sempozyumunu kitaplaştırdı

MEBKAM, 1. Konevi Sempozyumunu kitaplaştırdı

Meram Belediyesi Konevi Araştırma Merkezi(MEBKAM), 2008 yılında yapılan 1. Uluslararası Sadreddin Konevi Sempozyumu bildirilerini kitap haline getirdi.

Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, Sadreddin Konevi'nin, üretmiş olduğu eşsiz fikirleriyle İslam ve Türk düşünce tarihinde derin izler bıraktığını söyledi. Konevi'nin Anadolu olmak üzere hemen hemen bütün İslam coğrafyasını etkilediğini vurgulayan Kalaycı, ''12 ve 13. yüzyılda Konya'da yaşamış ve geride büyük bir ilim ve kültür mirası bırakmış olan Konevi'nin cami ve türbesinin Meram sınırları içinde bulunuyor. Bu büyük düşünce ve gönül adamının mirasına sahip çıkmayı vazife sayıyoruz. Sadreddin Konevi ve düşüncesi etrafında Meram'ın kültürel anlamda yeniden inşasını modern belediyecilik anlayışının bir gereği olarak görüyoruz'' dedi.

MEBKAM Başkanı Hasan Yaşar da, sempozyum kitaplarının en az sempozyumlar kadar önemli ve kalıcı olduğunu söyledi. 2008 yılında yapılan 1. Uluslararası Sadreddin Konevi Sempozyumu'nda sunulan bildirileri kitap haline getirerek ilim ve kültür alemine sunduklarını bildiren Yaşar, kitapta Türkçe, İngilizce, Arapça ve Farsça dillerinde olmak üzere 30 adet bildirinin yer aldığını belirtti.

Sempozyum kitabı 2011 yılında yapılacak olan 2. Uluslararası Konevi Sempozyumu'nun da bir başlangıcı ve işareti olacağını dile getiren Yaşar,''MEBKAM tarafından kültür dünyamıza kazandırılan 7. kitap olan 1. Uluslararası Sadreddin Konevi Sempozyumu Bildirileri, 30 bildiri ve 315 sayfadan oluşuyor'' dedi.