Mazlum Milletleri Unutmayalım

Mazlum Milletleri Unutmayalım

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Ramazan ayında İslam coğrafyasında zulüm altında yaşayan Müslümanların unutulmamasını istedi. Başkan Akyürek, “Onları unutursak ümmet duygusundan uzaklaşmış oluruz.

Onları unutursak Peygamber Efendimiz bizden razı olmaz. Bu konudaki yardım kampanyalarına mutlaka katılalım, dualarımıza onları da ekleyelim” dedi

 

 Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, ilçe iftarları kapsamında Akören’lilerle buluştu. Düzenledikleri iftar sofralarının kardeşlik, dostluk, paylaşma ve komşuluk sofrası olduğunu belirten Başkan Akyürek, amaçlarının Konya’daki huzuru, barışı ve kardeşliği daha da güçlendirmek olduğunu söyledi. Konya merkezde 212 mahallede geçtiğimiz yıllarda 600 bine yakın kişiyle iftar sofralarında buluştuklarını, şimdi de ilçelerde bu duyguya hizmet ettiklerini kaydeden Başkan Akyürek, “Biz buralarda huzur içinde, barış içinde iftarımızı açarken, Cenab-ı Hak dünya coğrafyasında, İslam coğrafyasında kanı akıtılan, gözyaşı döken insanımıza, kardeşlerimize bir an önce kurtuluş nasip etsin. Onları unutursak ümmet duygusundan uzaklaşmış oluruz. Onları unutursak Peygamber Efendimiz bizden razı olmaz. Bu konudaki yardım kampanyalarına mutlaka katılalım. Hiçbir şey yapamazsak dualarımıza mazlum kardeşlerimizi de ekleyelim” dedi.  Programa katılan AK Parti İl Başkanı Musa Arat da Ramazan’ın kardeşlik ve bereket ayı olduğunu belirterek, mübarek ayda düzenlediği iftarlarda Konyalıları bir araya getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e teşekkür etti. Akören Belediye Başkanı Ekrem Tulukçu, Güneysınır Belediye Başkanı İsmail Özcan’ın da katıldığı programda Başkan Akyürek ve protokol mensupları ilkokul 4. sınıftan takdir belgesi alarak mezun olan öğrencilere bisiklet hediye etti.