Maviye boyanan madenci heykeli yeniden bronz rengine döndü

Maviye boyanan madenci heykeli yeniden bronz rengine döndü

Zonguldak'ın Kozlu ilçesinde daha önce mavi renge boyanan madenci heykelinin boyaları sökülerek bronz rengine döndürüldü.

Kozlu'daki Madenci Heykeli Eski Haline Döndü

Kozlu ilçesinde, 1991 yılındaki yürüyüşü temsilen yapılan ve 33 yıl önce ilçenin girişindeki kavşağa yerleştirilen madenci heykeli, son iki yılda çeşitli renklere boyanmıştı. Bronz renkteki heykelin bakımı sırasında bareti ve çizmeleri sarı, pantolon ve ceketi maviye, kolları ve yüzü ise siyaha boyandı. Ancak, bu boyama sonrası gelen tepkiler nedeniyle heykelin bazı bölümleri yeniden siyaha boyandı.

madenci.jpg

Fen İşleri Müdürlüğü Ekipleri Heykeli Yeniden Düzenledi

Kozlu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, heykelin ceket, çizme ve pantolon bölümlerindeki boyaları kazıyarak orijinal haline döndürdü. Yapılan çalışmalar sonucunda heykel, boyasız olarak eski bronz görünümüne kavuştu.

Bu değişiklik, hem ilçenin tarihi ve kültürel dokusuna uygunluğu açısından olumlu karşılandı hem de heykelin estetik görünümünü eski haline getirdi. Kozlu halkı, heykelin orijinal bronz renginde kalmasını temenni ediyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.