Masum insanlara yönelik eylem PKK'nın karakteri

Masum insanlara yönelik eylem PKK'nın karakteri

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kulp'taki terör saldırısının herkesi derinden üzdüğünü belirterek, Masum insanlara yönelik eylemin PKK'nın bir karakteri olduğuna işaret etti. Soylu, "O eylemleri kim gerçekleştirmişse cehennemi boyladı" dedi

 İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kulp'taki terör saldırısının herkesi derinden üzdüğünü belirterek yaklaşık 6-7 ay önce de yine Kulp'ta böyle bir tabloyla karşılaşıldığını, yine ormana odun kesmeye giden işçilere acımasız bir saldırı gerçekleştiğini anımsattı.

Bu insanların oranın köylüleri olduğunu ve çoluk çocuğunun nafakasını temin edebilmek için masum bir şekilde çalışmaya gittiklerinin ifade eden Soylu, "Gittikleri yol bizim güvenlik güçlerimizin, jandarmamızın, Jandarma Özel Harekatımızın veya kolluk devriyelerimizin gezdiği bir yol değil. Yani bir yan yol ve tamamen bir orman yolu. Burada bir ayın çeşitli zaman dilimlerinde gidip ormandan kesiyorlar ve geçimlerini de bunun üzerinden temin etmeye çalışıyorlar." diye konuştu.

Masum insanlara yönelik eylemin PKK'nın bir karakteri olduğuna işaret eden Soylu, "Ama şunu emin bir şekilde söylüyorum bir, önce Kulp'ta bunu yaptıklarında, o masum insanları, genç insanları katlettiklerinde gittik ve orada Sayın Cumhurbaşkanımız da biz de 'kanları yerde kalmaz' dedik ve 2 ay geçmeden o eylemleri kim gerçekleştirmişse hepsi cehennemi boyladı." dedi.

Dünyada, Türkiye'de insanlık farklı bir meseleyle mücadele ederken, bu eylemi gerçekleştirenlerin sonunun kötü olacağını belirten Soylu, şöyle devam etti:

"Biz genel olarak bu ölen teröristlerin fotoğraflarını göstermekten imtina ederiz ama bunlar öldüğü zaman bunları kamuoyuyla paylaşacağız. Çünkü ibret olması lazım gelir ki masumiyeti olan, rızkına ve ekmeğine giden insanları bir sapkın terör örgütünün talimatıyla öldürenler, katledenler hem hak ettiklerini bulmuş olacaklar hem de o insanlar, orada yaşayanlar da ve bizler de bileceğiz ki bu devlet güçlü bir devlettir, yapanın yanına kar bırakmıyor."

Etiketler :