Masterchef'te yeni günün kaptanlık oyunu! Mantı yapacaklar! Boşnak mantısı nasıl yapılıyor?

Masterchef'te yeni günün kaptanlık oyunu! Mantı yapacaklar! Boşnak mantısı nasıl yapılıyor?

Türkiye'yi ekranlara kilitleyen Masterchef'te elenen yarışmacı Esra'nın tartışmaları sürerken yeni günün kaptanlık oyununda mantı yarışması düzenleniyor. İşin kolayı olarak bilinen Boşnak Mantısı ise yarışmacıların favorisi oldu. İşte en basit tarifi.

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de milyonları ekran başına kilitleyen Masterchef'in Pazar günkü bölümünde Esra'nın elenmesinin ardından Pazartesi günkü bölümde yarışmacılar durum hakkında değerlendirme yaptılar.

Eray, Barbaros ve Serhat'tan oluşan grup Esra'nın kulisle gönderildiğini düşünürken yarışmadaki bayan yarışmacılar aynı görüşte değiller.

Yeni bölümde ise kaptanlık oyununun menüsünde mantı var. Kolay yapımıyla bilinen Boşnak Mantısı tarifi ise merak konusu oldu. İşte Boşnak Mantısı'nın yapım aşamaları.

Hamuru için;

  • Ununuzu bir karıştırma kabına alın.
  • Ortasını havuz yapın ve içerisine su ekleyin.
  • Kenarlarından tuz ekleyin ve bir çatal yardımıyla karıştırın.
  • Hamurunuz hafif toplanınca tezgaha alın ve yoğurun.
  • Yoğurduğunuz hamuru karıştırma kabına geri alın ve 30 dakika dinlendirin.

İç harcı için;

  • Ayrı bir karıştırma kabında kıyma, ince yemeklik doğradığınız soğan, tuz ve karabiberi karıştırın.

Birleştirmek için;

  • Dinlendirdiğiniz hamuru 10 parçaya (75 gr.) bölün ve her parçayı elinizde yuvarlayın.
  • Her bezeyi yemek tabağı büyüklüğünde hafif unlayarak açın.
  • Açtığınız bezelerin aralarına erimiş tereyağı sürüp 5 kat olacak şekilde hamurları üst üste koyun.
  • Hamurunuzu bir merdane yardımıyla açın. Ardından elinizle çeke çeke hamurunuzu büyütün.
  • Açtığınız hamuru 5 cm genişliğinde şeritler olacak şekilde ayarlayın. İçerisine kıymalı harçtan uzunlamasına yayın ve kendi etrafında iki tur döndürüp, 3 parmak genişliğinde kesin.
  • Kestiğiniz hamuru ikiye katlayıp altlarından birleştirin ve tereyağıyla yağladığınız fırın kabınıza dizin.
  • Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayın ve fırın kabınıza dizin. Tepsiye dizdiğiniz hamurların üzerine kalan yağdan sürün ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 1 saat pişirin.
  • Küçük bir tavada tereyağını eritin, altını kapatın ve pul biber ekleyip karıştırın.
  • Mantınızı tabaklara alın ve üzerine yoğurt, biberli yağ gezdirerek servis edin.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.