Maske zorunluluğu kalkacak mı? 27 Mayıs vaka sayısı ümitleri artırdı

Maske zorunluluğu kalkacak mı? 27 Mayıs vaka sayısı ümitleri artırdı

Sağlık Bakanlığı, 27 Mayıs koronavirüs vaka, vefat ve aşılama rakamlarını paylaştı. Yeni vaka sayısı son 24 saatte binin altında seyrederken, vefat sayısı ise 4 oldu. Maske zorunluğu kaldırılacak mı? sorusu yeniden gündeme geldi

Sağlık Bakanlığı, 27 Mayıs 2022 koronavirüs vaka, vefat ve aşılama rakamlarını paylaştı. Buna göre son 24 saatte 4 kişi korona virüs nedeniyle yaşamını yitirirken, tespit edilen yeni vaka sayısının ise 940 olduğu açıklandı.

İYİLEŞEN HASTA SAYISI BİN 237

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan 24 saatlik verilere göre, 940 vaka tespit edildi. Virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 4 oldu. Bir günde toplam 134 bin 252 test yapılırken, iyileşen hasta sayısı bin 237 olarak kaydedildi.

TÜRKİYE AŞILAMA VERİLERİ

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tabloda, 2 doz aşılama verilerine de yer verildi. En az 2 doz aşı olmuş 18 yaş üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye'de 2. doz aşılama ortalama yüzde 85,49 oldu. 1. doz ortalaması yüzde 93,19 olurken, 1., 2. ve 3. doz aşısını olan vatandaş sayısı toplamda 147 milyon 717 bin 865'e yükseldi.

Sağlık Bakanlığı'nın tablosuna göre yüzde 89,5 ile Türkiye'de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Osmaniye'yi Ordu, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Manisa takip etti.

Bakanlığın tablosuna göre yüzde 62,7 ile Türkiye'de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa'yı sırasıyla Batman, Siirt, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Elazığ izledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.