MASAK raporunda dikkat çeken villa ve daire alımı iddiası

MASAK raporunda dikkat çeken villa ve daire alımı iddiası

İBB ve görevinden uzaklaştırılan tutuklu başkan Ekrem İmamoğlu’na yönelik yolsuzluk soruşturmasında hazırlanan MASAK raporunda, Ağaç AŞ’den İmamoğlu İnşaat’a aktarıldığı iddia edilen 14 milyon TL’lik para trafiği mercek altına alındı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) ve tutuklu bulunan eski başkan Ekrem İmamoğlu’na yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturmasında önemli bir gelişme yaşandı. Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından hazırlanan 4 Haziran tarihli "Aklama Suçuna İlişkin Değerlendirme Raporu", milyonlarca liralık şüpheli para transferine işaret etti.

İmamoğlu İnşaat’a 14 milyon lira gönderildi

Rapor kapsamında, İmamoğlu İnşaat Genel Müdürü Tuncay Yılmaz’ın kayınbiraderi Yiğit Çam üzerinden gerçekleştirilen işlemler incelendi. MASAK, Yiğit Çam’ın, İmamoğlu İnşaat’a toplamda 14 milyon TL aktardığını tespit etti. Bu miktarın, İnmari Oksijen Projesi B Blok’taki 17 numaralı daire ve İnmari Prime’daki 6 numaralı villa alımı bahanesiyle gönderildiği iddia edildi.

MASAK raporunda dikkat çeken villa ve daire alımı iddiası

Paranın kaynağında iş ilişkisi bulunmadı

Yiğit Çam’ın banka hesaplarına gönderilen bu yüklü paranın kaynağına ilişkin yapılan araştırmalarda, paranın herhangi bir işçi veya işveren ilişkisi olmaksızın Gürçam Süs Bitkileri Anonim Şirketi’nden aktarıldığı belirlendi. MASAK, bu para transferlerinin şüpheli olduğuna dikkat çekti.

Ağaç AŞ üzerinden Gürçam’a, oradan Çam’a

Raporda yer alan bir diğer dikkat çeken detay ise paranın çıkış noktası. Yapılan incelemelere göre, İBB iştiraki olan İstanbul Ağaç Peyzaj Eğitim Hizmetleri AŞ (Ağaç AŞ) tarafından 2024 yılı içinde Gürçam Süs Bitkileri AŞ’nin banka hesaplarına yüksek meblağlarda para aktarıldı. Bu paraların daha sonra Yiğit Çam’ın hesaplarına yönlendirildiği belirtildi.

MASAK raporunda dikkat çeken villa ve daire alımı iddiası

Satışlar muvazaalı olabilir

MASAK raporunda, İmamoğlu İnşaat’ın gerçekleştirdiği birçok daire satışının, "muvazaalı satış" niteliğinde olduğu da vurgulandı. Bu durum, yapılan işlemlerin gerçek bir mülkiyet devri değil, para aklama ya da usulsüz varlık transferi amacıyla gerçekleştirildiği yönünde şüpheler doğurdu.

Soruşturma kapsamında elde edilen bu bulguların, İBB ve Ekrem İmamoğlu'na yönelik sürecin seyrini değiştirebileceği değerlendiriliyor. Yargı süreci devam ederken, MASAK raporunun dava dosyasına eklendiği öğrenildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.