Martı, Zoba’yı satın aldı

Martı, Zoba’yı satın aldı

Martı, dünya genelindeki elektrikli araç operasyonlarında lider bir filo optimizasyon çözümü sağlayıcısı olan Zoba Inc.'i bünyesine katarak operasyonel verimliliğini artırma hedefinde önemli bir adım attı.

Martı'nın Zoba Inc.'i satın almasıyla, iki tekerlekli elektrikli araç operasyonları yeni bir döneme girişiyor.

Boston merkezli ve MIT ile Harvard kökenli olan Zoba, yapay zeka destekli yazılım platformuyla sürüş sayısını artırarak ve operasyonel maliyetleri düşürerek sektörde çığır açıyor.

Martı'nın kurucusu Oğuz Alper Öktem, Zoba'nın yazılımını kullanmanın şirketin gelirlerini ve kârlılığını artırdığını belirtiyor. Bu stratejik ortaklık, Martı'nın operasyonel verimliliğini maksimize etme yolculuğunda kritik bir rol oynuyor.

Zoba'nın API-first platformu, dünya genelinde 200'den fazla şehirde mobilite operatörlerine dinamik araç konumlandırma ve yönlendirme sağlıyor. Yatırımcılar arasında önde gelen isimlerin de bulunduğu Zoba, mobilite sektöründe büyük bir başarı elde etmiş durumda.

Martı'nın Zoba'yı bünyesine katmasıyla, elektrikli araç operasyonlarında yeni bir dönem başlıyor ve sektördeki diğer operatörlere de ilham veriyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.