Marmara Üniversitesi'nin ''Bahçelievler Kampüsüne Veda'' etkinliği

Marmara Üniversitesi'nin ''Bahçelievler Kampüsüne Veda'' etkinliği

İstanbul Yüksek Ticaret ve Marmara Üniversitesi İİBF Mezunlar Derneği'nce üniversitenin Bahçelievler Kampüsü'nün Göztepe'ye taşınması dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, İşletme Fakültesinin mezun ve hocaları bir araya geldi

İSTANBUL (AA) - İstanbul Yüksek Ticaret ve Marmara Üniversitesi (MÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Mezunlar Derneği tarafından, üniversitenin Bahçelievler Kampüsü'nün Göztepe'ye taşınması dolayısıyla ''Bahçelievler Kampüsüne Veda'' etkinliği düzenlendi.

Dernek başkanı Hikmet Kabuk, etkinlikte yaptığı konuşmada, 135 yıldır eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdüren üniversitenin binlerce mezunla ülkenin gelişmesi ve kalkınması için hizmet ettiğini söyledi.

Yaklaşık 40 yıldır eğitim ve öğretim faaliyetlerinin devam ettiği Bahçelievler Kampüsü'ne veda zamanının geldiğini dile getiren Kabuk, ''Acısıyla, tatlısıyla, sevinciyle, üzüntüsüyle sayısız anımıza tanıklık eden kampüsümüzde son kez bulunmanın hüznü ile Göztepe Kampüsümüzde yeni ve modern bir fakülte binasına kavuşmanın sevincini aynı anda içimizde taşıyoruz.'' şeklinde konuştu.

Derneğin İstanbul Şube Başkanı Bülent Doğu da yeni kampüste 135 yıllık köklü geçmişi birlik ve beraberlik içinde yaşatmaya devam edeceklerini vurguladı.

Üniversitenin mezunlarından Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemal İbiş ise fakültenin dünden bugüne Türkiye'ye çok değerli isimler yetiştirdiğini belirterek, ''Cumhurbaşkanları, başbakanlar, bakanlar, milletvekilleri ile iş, ekonomi, iktisat dünyası başta olmak üzere pek çok sektörde görev yapan başarılı iş insanları yetiştirmiş asırlık bir çınardır okulumuz. Mezunu olduğum bu üniversitede bugün bir rektör olarak bulunuyorum. Kıymetli hocalarım ve mezun olduğum üniversite ile gurur duyuyorum." ifadelerini kullandı.

Programda, Bahçelievler Kampüsü'nde 40 yıldır eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdüren İşletme Fakültesi'nin amfi, sınıf ve kantininde hocaları ve sınıf arkadaşlarıyla bir araya gelen mezunlar, üniversite yıllarına dönerek, aynı sıralarda hocalarının derslerini dinledi.

Ticaret Hukuku hocası Prof. Dr. Ergün Tuna'nın son dersi ve konuşması ile biten etkinliğin ardından mezunlar hatıra fotoğrafı çektirdi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler