Marmara Üniversitesi öğrencileri Sorgun'da kütüphane kurdu

Marmara Üniversitesi öğrencileri Sorgun'da kütüphane kurdu

YOZGAT (AA) - Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi’nden bir grup öğrenci, Sorgun Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne 5 bin kitaplık kütüphane...

YOZGAT (AA) - Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi’nden bir grup öğrenci, Sorgun Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne 5 bin kitaplık kütüphane oluşturdu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Ekinci, kütüphanenin açılışında yaptığı konuşmada, Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi öğrencilerden kütüphane kurmak için kendilerine müracaat ettiklerini ifade ederek, öğrencilerden gelen teklifi memnuniyetle kabul ettiklerini söyledi.

En doğru bilginin kitaplarda olduğunu belirten Ekinci, ''Zamanımız öğrencileri kendilerine gerekli olan bilgilere çok kısa sürede ulaşabiliyorlar. Ancak internette ulaşılan bilgilerin birçoğunun da tam olarak doğru olduğu söylenemez. Oysa kitaplar, bu bilgileri bizlere en doğru şekilde ulaştıran araçlardır. Bunun için günümüzde de kütüphanenin önemi oldukça büyüktür.'' dedi.

300 sayfalık bir kitap yazabilmek için yazarın binlerce kitap okuması gerektiğini dikkat çeken Ekinci, kütüphanenin kurulmasında büyük bir özveriyle çalışan öğrencilere müteşekkir olduklarını kaydetti.

Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi öğrencilerden İbrahim Bölükbaşı da bazı ilçelerde kütüphane kurmak için çalışma yapacaklarının belirterek ''Bu çalışmalarımız yaklaşık 3 ay sürdü. 50-60 kişilik bir grupla üniversitemiz fen edebiyat fakültesi, Atatürk Eğitim Fakültesi , cafelerde ve iktisat fakültesinde stantlar açtık. Soğuk havalarda bile çalışmalarımızı sürdürerek yaklaşık 8 bin kitap topladık. Bunların içinden lise seviyesine uygun olanları seçtik. Üniversitemiz bize bir kamyon tahsis etti. Yaklaşık 2 gün süren bir çalışmanın ardından kütüphanemiz hizmete hazır hale geldi.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Ekinci ve öğrenciler birlikte kütüphanenin açılış kurdelesini kesti.

Marmara Üniversitesi öğrencileri Sorgun'da kütüphane kurdu

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :