Mardin'de "Engelsiz Güzeller Projesi"

Mardin'de "Engelsiz Güzeller Projesi"

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesi, Engelsiz Güzeller Projesi kapsamında engelli genç kızları kuaföre götürdü

MARDİN (AA) - İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesi, "Engelsiz Güzeller Projesi" kapsamında engelli genç kızları kuaföre götürdü.

Mardin Büyükşehir Belediyesince hayata geçirilen "Engelsiz Güzeller Projesi" kapsamında evlerinden alınan 4 engelli genç kız, kuaföre götürülerek saç bakımları yaptırıldı.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Vali Mustafa Yaman, yaptığı açıklamada, engelli vatandaşları merkeze alan belediyecilik anlayışı hizmetlerine hız verdiklerini belirtti.

Belediye olarak 26 sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdiklerini vurgulayan Yaman, "Devletimiz ve hükümetimiz tarafından bize belediye başkanlığı görevi verildikten sonra önceliğimiz arasına engelli, öğrenci, kadın ve gençlerimizi aldık. Çalışma arkadaşlarımla projelerimizi hemen hayata geçirdik. Mardin Masa birimini kurarak 26 sosyal sorumluluk projesi ile hemşehrilerimizin yanında olduk." dedi.

Askere giden, yeni evlenen, yaşlı ve engelliler ile çocukların mutlu ve üzüntülü günlerinde yanlarında olduklarını dile getiren Yaman, "Engelsiz Güzeller Projesi" ile engellilerin gönüllerine dokunduklarını aktardı.

Yaman, "Kuaförde bakımları yapılan engelli kızların mutluluğu bizleri de mutlu ediyor." ifadelerini kullandı.

Kardeşi engelli olan Zeynep Güner ise kentte engellilere yönelik güzel çalışmaların hayata geçirildiğini, bu uygulamadan çok memnun olduklarını söyledi.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :