Mardin Büyükşehir Belediyesinden "Kadınlar Günü" etkinliği

Mardin Büyükşehir Belediyesinden "Kadınlar Günü" etkinliği

Etkinlikte kadınlar, Mardin Dinler ve Diller Korosu ile Reyhani Müzik Ekibinin seslendirdiği şarkılarla eğlendi- Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaman: - "Belediye olarak kadınlara yönelik pozitif ayrımcılığımızı gün geçtikçe artırıyoruz"

MARDİN (AA) - İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesi, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" dolayısıyla kadınlara özel program düzenledi.

15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı'nda gerçekleştirilen programa katılan kadınlar, Mardin Dinler ve Diller Korosu ile Arbane ve Reyhani Müzik ekiplerinin seslendirdiği şarkılarla eğlendi.

Alanda sivil toplum kuruluşlarınca açılan stantlarda kadınların el emeği göz nuru ile hazırladıkları el sanatları ürünler satışa sunuldu.

Anneleri ile etkinliğe katılan çocukların eğlenceli vakit geçirmesi için de sirk gösterimi, tahta bacak gösterisi ve yüz boyama etkinlikleri gerçekleştirildi.

Etkinlikle ilgili AA muhabirine açıklama yapan Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili olarak görevlendirilen Vali Mustafa Yaman, kadınların, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

Valilik ve Belediye olarak, kadınlara özel hazırladıkları programlara yoğun ilgi gösterildiğini belirtti.

Yaman, kadınlar için etkinlik alanında stantlar kurulduğunu, buralarda ürünlerin beğeniye sunulduğunu ifade ederek, kadınlar için kent içi ulaşımın da bugüne özel ücretsiz gerçekleştirildiğini hatırlattı.

Kadınların hayatın her alanında erkeklerin yanında yer aldığını vurgulayan Yaman, bu nedenle onların her gün hatırlanması gerektiğini dile getirdi.

Yaman, "Belediye olarak kadınlara yönelik pozitif ayrımcılığımızı gün geçtikçe artırıyoruz. Kadın evleri, kadın kültür merkezleri, kadınlar için daha fazla sosyal mekanlar... Bunun planlamaları yapıldı. İnşallah çok kısa süre içerisinde bunları Mardinli kadınlarımızın hizmetine sunacağız." ifadelerini kullandı.

Etkinlikte daha sonra İrem Derici konser verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :