Mardan Palace Oteli'nin satış ihalesinin iptali davası

Mardan Palace Oteli'nin satış ihalesinin iptali davası

Borçları nedeniyle Mardan Palace Oteli'nin icra yoluyla Halk Bankasına satıldığı ihalenin feshi için açılan davanın görülmesine devam edildi

ANTALYA (AA) - Mardan Palace Oteli'nin, borçları nedeniyle Halk Bankasına icra yoluyla satıldığı ihalenin feshine ilişkin davanın görülmesine devam edildi.

Antalya 5. İcra Hukuk Mahkemesindeki duruşmaya davacı AST Şirketi adına avukat Murat Türkal ile davalı Halk Bankası vekili İsmail Çalım katıldı.

Duruşmada mahkeme hakiminin iki taraf arasında sulh yapılması önerisi, davalı ve davacı vekillerince reddedildi.

Avukat Türkal, dava konusu taşınmazın satışının KDV'den istisna olup olmadığının icra müdürlüğünce yeterince araştırılmadığı kanaatinde olduklarını söyledi.

Türkal, bu konuyla ilgili Gelir İdaresi Başkanlığından alınan ve dava dilekçesi ekinde sunulan görüşlerin, iddialarını doğrular nitelikte olduğunu savunarak, KDV'den istisna durumu söz konusu olmasına rağmen, ihalede yüzde 18'lik KDV uygulandığını ve bunun da talebi azaltır mahiyette olduğunu ifade etti.

Davalı vekili Çalım da davanın açılmasında karşı tarafın yararı olmadığını belirterek, davanın öncelikle usul yönünden reddedilmesini istedi.

Bahse konu taşınmazın KDV'den muaf olmadığını savunan Çalım, ihalenin usul ve yasaya uygun olduğunu, davanın da ihaleyi geciktirmek amacıyla açıldığını öne sürdü.

Mahkeme, dosyadaki bazı eksikliklerin giderilmesi amcıyla duruşmayı erteledi.

Azeri asıllı Rus milyarder Telman İsmailov tarafından 1,4 milyar dolara inşa edilen, borçları nedeniyle 2 Kasım 2015'te Antalya 6. İcra Müdürlüğünde Halk Bankasına 360 milyon 50 bin lira bedelle satılan Mardan Palace Otelinin ihalesinin feshi için dava açılmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :