"Marble Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı"na doğru

"Marble Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı"na doğru

Bu yıl 22. kez açılacak fuar ile sektörün önemli firmalarının da yer alacağı bin 700’ü aşkın katılımcı ağırlanacak

İZMİR (AA) - Bu yıl kapılarını 22. kez açacak Marble Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarın'nın, bin 700’ü aşkın katılımcıyla yüzde 12 büyüyerek sektörünün önemli firmalarını ağırlayacağı bildirildi.
İZFAŞ'tan yapılan açıklamada, ilki 1995 yılında, 2 bin 600 metrekare alan üzerinde, 47 firmanın katılımıyla düzenlenen ve geçen yıl 373’ü yabancı toplam bin 562 katılımcıya ev sahipliği yapan fuarın, bu yıl da Avrupa ve Ortadoğu ülkeleri arasında bir ticaret köprüsü kuracağı bildirildi.
Sektörden gelen yer tahsis taleplerini karşılamak için Fuar İzmir’in açık alanlarında yeni sergileme alanları oluşturulduğu, firmaların yerleşim planları ziyaretçilerin daha rahat dolaşacağı şekilde düzenlendiği belirtilen açıklamada, açık alanda yer alan mermer işleme makinelerinin olumsuz hava şartlarından etkilenmemesi için alanın üzeri kapatılırken, iş makineleri için fuar meydanının da yeni alan tahsisine açıldığı kaydedildi.
Son yıllardaki hamlesiyle dünyanın en büyük fuar organizasyonları arasında yer almayı başaran fuarın, bu yıl yüzde 12 daha büyüdüğü bildirildi. 23 Mart’ta kapılarını açmaya hazırlanan fuar için hiçbir ülkeden rezervasyon iptalinin yaşanmadığı, İzmir merkez ile turistik ilçelerdeki otellerde maksimum doluluğa ulaşıldığı ifade edildi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen fuarın dünyanın en büyük üç mermer fuarından biri olarak gösterildiği, bu yıl katılımcı ülkeler arasında sektör lideri Çin’in ağırlığının dikkat çektiği, Almanya, ABD, Avustralya, Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri, Dubai, Endonezya, Hindistan, İngiltere, İran, İspanya, İtalya, Mısır, Romanya, Suudi Arabistan, Ukrayna ve Yunanistan’ın önde gelen firmalarının da fuarda yer alacağı belirtildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :