Maratonlar "İstanbul" örneği ile artırılacak

Maratonlar "İstanbul" örneği ile artırılacak

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Çintimar: "Türkiye'deki maraton ve yarı maratonları çoğaltıp, büyütmek istiyoruz"- "Maratonların sadece spor değil, sosyal sorumluk projesi olduğunu yerel yönetimlerimiz de kabul ediyor ve buna ciddi anlamda katkı sağl

ADANA (AA) - VOLKAN KAŞİK - Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Türkiye'deki maraton ve yarı maratonları, İstanbul'daki gibi çoğaltıp, büyütmek istediklerini söyledi.

Çintimar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hafta sonu 5. gerçekleştirilen 21 kilometrelik Adana Kurtuluş Yarı Maratonu'nun başarılı geçtiğini, katılımın fazla olmasına sevindiklerini kaydetti.

Yarı maratonun aynı zamanda Türkiye'de bir ilke sahne olduğunu vurgulayan Çintimar, milli sporcu Ali Kaya'nın Avrupa rekoru kırarak önemli bir başarıya imza attığını belirtti.

Maraton etkinliklerini yaygınlaştıracaklarını dile getiren Çintimar, "İstanbul örneği gibi Türkiye'deki maraton ve yarı maratonları çoğaltıp, büyütmek istiyoruz" dedi.

- Yerel yönetimler organizasyonlara sahip çıkıyor

Çintimar, çeşitli kurum ve kuruluşların maratonlara daha çok destek vermesini isteyerek, şunları kaydetti:

"Türkiye'de İstanbul, Samsun, Trabzon, Adana, Tarsus, Erzurum'da maraton gerçekleştiriyor. Maratonların sadece spor değil, sosyal sorumluk projesi olduğunu yerel yönetimlerimiz de kabul ediyor ve buna ciddi anlamda katkı sağlıyor. Bizimle veya bizim önümüzde gidenler de var. Bu anlamda Adana Büyükşehir Belediye Başkanı başta olmak üzere Türkiye genelinde etkinliklere katkıda bulunan belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah Türkiye'de bundan sonraki maraton ve yol koşularımızı, Avrupa çıtası üzerine çıkararak güzel organizasyon serileri gerçekleştireceğiz."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :