Maraton Türkiye Şampiyonası

Maraton Türkiye Şampiyonası

Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen Maraton Türkiye Şampiyonası ve 6. Yenice Kupası Uluslararası Dağ Bisiklet Yarışları başladı


KARABÜK (AA) - Karabük'ün Yenice ilçesinde, Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından gerçekleştirilen Maraton Türkiye Şampiyonası ve 6. Yenice Kupası Uluslararası Dağ Bisiklet Yarışları başladı.

Şehit Er Celal Hatıl Parkı Belediye Sosyal Tesisleri önünden başlayan yarışların startını Yenice Kaymakamı Oğuz Cem Murat ve Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı verdi.

Başkan Çaylı, yaptığı açıklamada, yarışlar için, doğa turizminin olmazsa olmazlarından olan doğa sporlarının en önemli branşı dağ bisiklet yarışlarına halkın ilgisini artırmak, ilçe tanıtımına katkı sağlamak için bu organizasyonu üstlendiklerini dile getirerek, uluslararası düzeyde olan yarışlarda çok sayıda yabancı uyruklu yarışmacıyı da Yenice'de konuk etmekten mutluluk duyduklarını belirtti.

Üç gün sürecek olan yarışlara 74 sporcu katılırken, dereceye girenlere ödülleri pazar günü verilecek.

İlk gün yarışları Şeker Kanyonu, Yazıköy-İncebacaklar Mahallesi, Aslandibi, Darıyazısı, Yazıköy güzergahından sonra Yenice Belediyesi Seyir Terası Köykent Sosyal Tesislerinde sona erdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :