Manken Burcu Çağlayan'ın ölümüyle ilgili dava

Manken Burcu Çağlayan'ın ölümüyle ilgili dava

Antalya'da 6 yıl önce balkondan düşen, önce intihar ettiği ardından cinayete kurban gittiği öne sürülen manken Burcu Çağlayan ile ilgili davanın görülmesine devam edildi- Cumhuriyet savcısı, 6 yıldır teslim olmayan sanık hakkında kırmızı bültenle arama ka

ANTALYA (AA) - Antalya'da 6 yıl önce 22 yaşındaki manken Burcu Çağlayan'ı balkondan atarak ölümüne sebep olduğu öne sürülen firari sanık İbrahim Tokgöz için kırmızı bültenle arama kararı talep edildi.

Antalya 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanık Murat Ergüç ile avukatlar katıldı. Tutuklama kararı ile aranan sanık İbrahim Tokgöz ise duruşmaya katılmadı.

Cumhuriyet savcısı Hacı Mehmet Güdül, sanık Tokgöz'ün tüm aramalara rağmen bulunamadığını ve hakkında kovuşturma olduğunu bilmesine rağmen yargılamadan kaçtığını belirtti.

Sanığın savunmasının da alınmadığını kaydeden Güdül, "Sanık hakkında yakalama emrinin beklenilmesi ve uluslararası düzeyde aranması için hakkında kırmızı bülten düzenlenmesini talep ediyoruz." dedi.

- Bilirkişi raporu "serbest düşme" dedi

Fizik Yüksek Mühendisi Ahmet Lütfi Gökalp ve Adli Tıp Uzmanı Fatih Dirol'un hazırladığı bilirkişi raporunda, Çağlayan'ın ölümüyle ilgili, cesedin bulunuş yeri ve bu yere ait fiziksel özellikleri sonucunda düşmenin fiziksel anlamda "serbest düşme" olarak gerçekleştiği ifade edildi.

Bilirkişiler, serbest düşme olayının, yüksek düzey alkollü bir kişinin dengesini kaybetmesi, bir kişi tarafından iteklenmesi veya kişinin aktif olarak kendisini boşluğa bırakması sonucu oluşabileceğini bildirdi.

Yüksekten düşme sonucu yaşamını yitiren Çağlayan'ın düşüşünün, bilimsel temeli olmamakla birlikte, kişisel görüş itibarıyla "kişinin dengesini kaydetmesi sonucu" olabileceği kanaati raporda yer aldı.

Sanık Tokgöz'ün avukatı Muhammet Tokgöz, müvekkilinin herhangi bir şekilde yargılamadan kaçmadığını, tutuklanmaktan korkması nedeniyle duruşmaya gelmediğini savundu.

Avukat Tokgöz, müvekkili hakkında adli kontrol hükümleri uygulanmasıyla ilgili güvence belgesi verilmesi yolundaki taleplerini de yineledi. Çağlayan'ın bipolar bozukluk tedavisi gördüğünü de ileri süren Tokgöz, iki eksenli rahatsızlığı nedeniyle genç kızın ilaç kullandığını iddia etti.

Cumhuriyet savcılığının sanık Tokgöz'ün kırmızı bültenle arama kararına katılmadıklarını vurgulayan Avukat Tokgöz, şöyle konuştu:

"Kırmızı bülten ile ilgili cumhuriyet savcılığının talebi ve yazılan müzekkerede müvekkilimizin yurt dışına çıkmadığı tespit edilmiş, yine kendisi yaşamının hiçbir evresinde olay öncesi ve sonrasında yurt dışına çıkmamıştır. Victor Hugo'nun sözüyle 'İyi olmak kolaydır, ancak zor olan adaletli olmaktır'. Bu nedenle mahkemenizden vicdanlı ve adaletli karar vermesini talep ediyoruz. Ayrıca bilirkişi raporunda olayın serbest düşme ile dış etken olmadan gerçekleştiği açık şekilde ifade edilmiştir."

Mahkeme Başkanı Şenol Demir, sanık hakkında kırmızı bülten çıkarılmasıyla ilgili emniyet müdürlüğünden gelecek yazı doğrultusunda kararın değerlendirileceği belirterek davayı erteledi.

- Olayın geçmişi

Bir deri mağazasında mankenlik yapan Burcu Çağlayan (22), 24 Temmuz 2010'da Fener Mahallesi'nde, İbrahim Tokgöz'ün (34) 5'inci kattaki evinin balkonundan düşerek yaşamını yitirmişti.

Savcının 6 yıl süren araştırması sonunda, İbrahim Tokgöz hakkında "kasten adam öldürme", arkadaşı Murat Ergüç hakkında ise "kasten adam öldürmeye yardım etme" suçlamasıyla ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. İfadesi alınıp serbest bırakılan İbrahim Tokgöz hakkında ise yakalama kararı çıkarılmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :