Manisa'daki orman yangınıyla mücadele sürüyor! Gece görüşlü helikopterler de devreye girdi

Manisa'daki orman yangınıyla mücadele sürüyor! Gece görüşlü helikopterler de devreye girdi

Manisa'nın Akhisar ilçesinde çıkan ve rüzgarın da etkisiyle hızla büyüyen orman yangınıyla mücadele devam ediyor. Havanın kararmasıyla gece görüşlü helikopterler de devreye girerken, çok sayıda ekip bölgede yangını kontrol altına almaya çalışıyor

Manisa'nın Akhisar ilçesinde çıkan orman yangını büyüdü. Havanın kararmasıyla birlikte yangın söndürme çalışmalarına havadan gece görüşlü helikopterler destek verirken, çok sayıda ekip yangınla mücadele ediyor.

OTLUK ALANDAN ORMANA SIÇRADI

Manisa'nın Akhisar ilçesi Seğirdim Çaltıçukuru mevkii Şehitler-Hasköy-Durasıl Mahalleleri arasında saat 17.30 sıralarında henüz belirlenemeyen ısı kaynağından başlayan ot yangını rüzgarın da etkisiyle ormanlık alana sıçradı. Ekiplerin kısa sürede müdahale etmesine rağmen rüzgarın etkisiyle yangın büyümeye başladı.

VATANDAŞLAR VE HAYVANLAR TAHLİYE EDİLDİ

Orman yangını sebebiyle Çaltıçukur Mahallesi'nde 20 hane boşaltılırken, yaklaşık 40 kişi bölgeden tahliye edildi. Ayrıca 200 küçükbaş ve 85 büyükbaş hayvan güvenli bölgeye alındı.

ÇOK SAYIDA EKİP YANGINA MÜDAHALE EDİYOR

Yangına 10 helikopter, 8 uçak, 40 arazöz, 8 dozer, 15 su tankeri, 1 jandarma komando timi, 4 TOMA, 9 asayiş timi, 2 trafik timi ile müdahale ediliyor. Havanın kararmasıyla birlikte söndürme çalışmalarına gece görüşlü helikopterler de destek veriyor.

ÖLÜ VE YARALI YOK

Yangında şuana kadar ölü veya yaralı olmadığı öğrenilirken, bölgede kullanılmayan 8 evin tamamen yanarak küle döndüğü öğrenildi.

Ekiplerin yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.

11.jpg1.jpg111.jpg1111.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.