Manisa'daki cinayet davası

Manisa'daki cinayet davası

Alaşehir ilçesinde hamile eşi ve kızını bıçakla öldürerek intihar girişiminde bulunan sanığın yargılanmasına başlandı

MANİSA (AA) - Manisa'nın Alaşehir ilçesinde hamile eşi ve kızını bıçakla öldürerek intihar girişiminde bulunan sanık, ilk kez hakim karşısına çıktı.

Alaşehir Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenen sanık Bilal Kupal, tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Salonda maktul Suriye Kupal'ın babası Bekir Ilgaz ile taraf avukatları hazır bulundu.

Tanıkların dinlenilmesinin ardından savunma yapan sanık Kupal, eşi Suriye'nin kendisini uykudayken öldürmek istediğini iddia etti.

Eşinin kapıyı kilitlemesi nedeniyle balkonda mahsur kaldığını belirten Kupal, kapıyı kürekle kırarak eve girdiğini öne sürdü.

Kupal, şöyle konuştu:

"Sonra divanın üzerine oturup konuştuk. Eşim, karnındaki çocuğun bana ait olmadığını, ikimizden birisinin ölmesi gerektiğini söyledi. Ben de 'Sen hastasın, babana haber vereceğim, seni doktora götüreceğim.' dedim. Kendisi de 'Hayır, ben deli miyim? Doktora gitmeyeceğim.' dedi. Ben de 'O zaman niye birimiz ölüyor?' dedim. Yatak odasına gittim, eşyaları üst üste yığdım. Çiçek yağlarını üzerine döktüm. Banyoda benzin vardı, onu da aldım, döktüm, ateşledim ama çakmak alev almadı. Tam o sırada komşulara da zarar vereceğimizi düşünerek yakmaktan vazgeçtim. Daha sonra salona gelip eşimle yine tartıştık.

Bu kez mutfağa gidip kasap bıçağını alıp geldim. Eşime rastgele birkaç kez salladım, sonrasını hatırlamıyorum. Kızım Ayşe’nin ikimizin arasına girdiğini hatırlıyorum, diğerlerini hatırlamıyorum. Eşim telefonla sık sık konuşur, telefonu sessiz veya titreşimde tutardı. Çocuğun benden olmadığını söyleyince kendimi kaybettim."

Mağdur tarafın avukatı, sanığın cinayeti planlayarak işlediğini, ailenin kızları Irmak Kupal'ın komşuları tarafından öldürülmesinden sonra travma geçirdiğini, bu yüzden sanığın akıl sağlığı raporunun alınmasını istedi.

Mahkeme Başkanı Remziye Güldür, sanığın tutukluluk halinin devamına, akıl sağlığı raporunun alınmasına, Suriye Kupal'ın telefon kayıtlarının istenmesine, anne karnında öldürülen cenin ile Bilal Kupal'ın DNA'larının kontrol edilmesine karar vererek, duruşmayı 8 Eylül'e erteledi.

Davaya müdahil olan avukatlar, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) ile Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, duruşma sonrası adliye önünde açıklama yaptı.

- Çocuklarının komşuları tarafından öldürüldüğü ortaya çıkmıştı

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde Bilal Kupal, eşi Suriye ve kızı Ayşe'yi bıçakla öldürdükten sonra intihar girişiminde bulunmuştu.

Bu arada, ailenin 4 yaşındaki kızları Irmak Kupal 14 Ekim 2016'da kaybolmuş, katil zanlısı Himmet Aktürk, küçük kızı öldürdüğünü katıldığı televizyon programı sonrası itiraf etmişti. Zanlının ifadesi doğrultusunda Irmak'ın cansız bedeni, Ilıca Mahallesi Sarıkız mevkisinde toprağa gömülü bulunmuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :