Manisa'da temel kazısı sırasında hasar oluşan apartman için tahliye kararı

Manisa'da temel kazısı sırasında hasar oluşan apartman için tahliye kararı

MANİSA (AA) - Manisa'nın Yunusemre ilçesinde, bir inşaatın temel kazısı sırasında meydana gelen göçük ve bölgedeki toprak kayması nedeniyle bitişikteki...

MANİSA (AA) - Manisa'nın Yunusemre ilçesinde, bir inşaatın temel kazısı sırasında meydana gelen göçük ve bölgedeki toprak kayması nedeniyle bitişikteki apartmanda yaşayanlar tahliye edildi.

İddialara göre, ilçeye bağlı Akmescit Mahallesi'nde temel kazısı yapan bir inşaat firmasının ekskavatörü, yan taraftaki 5 katlı apartmanın temeline zarar verdi. Daha sonra sağanağın da etkisiyle arsanın bitişiğindeki apartmanın temelinde kayma meydana geldi ve bahçe duvarı göçtü.

Toprak kayması sonucu binanın girişindeki doğalgaz ve su borusu kırıldı. Bunun üzerine doğalgaz ve su dağıtım firması yetkilileri kesinti uygulayıp önlem aldı.

Apartman, belediye ve ilçe kaymakamı ekiplerince tahliye edildi. Binadaki 8 dairede ikamet eden 22 kişi kentteki misafirhane ve otellere yerleştirildi.

Binanın bitişiğindeki kazı çalışması durduruldu, konuyla ilgili soruşturma başlatıldı.

Mahalle sakinlerinden Müzeyyen Kahraman, apartmanda ağabeyinin evinin olduğunu belirterek, "Binanın yanında göçük olunca binayı boşalttılar. Polisler geldi. Burada yaşamını sürdüren aileler, belediye ekipleri tarafından otellere yerleştirildi. Şikayetçi de olacağız. 'Güm' diye ses geldi, ev yıkılıyor zannettik. Çıktık duvar yıkılmış." dedi.

Bülent Kahraman da arsada 3 gündür temel kazısı yapıldığını anlatarak, "Çalışma sırasında sanırım bu apartmanın altını fazla girilmiş. Evler boşaltıldı. Bahçe duvarı yıkıldı." diye konuştu.


Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :