Manisa'da telefonda dolandırıcılık

Manisa'da telefonda dolandırıcılık

Kendisini savcı olarak tanıtarak bir kişinin 470 bin lirasını dolandırdığı tespit edilen 2 şüpheliden biri, ikinci olayda gözaltına alındı

MANİSA (AA) - Manisa'da kendisini telefonda savcı olarak tanıtarak bir kişinin 470 bin lirasını dolandırdığı tespit edilen 2 şüpheliden biri suçüstü yakalandı.

Alınan bilgiye göre, yaklaşık 3 ay önce telefonda kendisini Şanlıurfa'da görevli savcı olarak tanıtan Halil A, merkez Şehzadeler ilçesinde yaşayan Sait Akçalı'ya, adının FETÖ soruşturmalarında yer aldığını belirterek, listeden çıkarılması karşılığında para vermesi gerektiğini söyledi.

Akçalı, bunun üzerine değişik tarihlerde şüpheli tarafından gönderilen Mehmet K'ye 3 seferde 470 bin lira verdi. Zanlı, geçen hafta Akçalı'dan bu sefer 150 bin lira talep etti.

Bunu üzerine evini satılığa çıkaran Akçalı, yaşadığı durumu komşusuna anlattı. Dolandırıcılıktan şüphelenen komşusu polise ihbarda bulundu.

Akçalı ile irtibata geçen ve olayın dolandırıcılık olduğunu tespit eden polis ekipleri, parayı almak için Şanlıurfa'dan gelen Halil A'yı, mağdurun evinde suçüstü yakaladı.

Gözaltına alınan zanlı, sağlık kontrolünün ardından ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.

Polis ekipleri, Mehmet K'nin yakalanması için çalışma başlatıldı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler