Manisa’da orman yangını! Ekipler seferber oldu 20 ev boşaltıldı, 40 kişi tahliye edildi

Manisa Akhisar'da akşam üzeri otluk alanda başlayan ve rüzgarın etkisiyle ormana sıçrayan yangın hızla büyüdü. 10 helikopter, 8 uçak, 40 arazöz, 8 dozer, 15 su tankeri, 1 jandarma komando timi, 4 TOMA, 9 asayiş timi, 2 trafik timi ile müdahale ediliyor

Manisa'nın Akhisar ilçesinde otluk alanda başlayan ve rüzgarın etkisiyle ormanlık alana sıçrayan yangını kontrol altına alabilmek için ekipler seferber oldu. Çok sayıda ekibin müdahale ettiği yangında 8 ev tamamen yanarken, 20 ev boşaltılarak 40 kişi de güvenli alanlara tahliye edildi.

OTLUK ALANDA ÇIKAN YANGIN ORMANA SIÇRADI

Manisa'nın Akhisar ilçesi Seğirdim Çaltıçukuru mevkii Şehitler-Hasköy-Durasıl Mahalleleri arasında saat 17.30 sıralarında henüz belirlenemeyen nedenden dolayı başlayan ot yangını rüzgarın da etkisiyle ormanlık alana sıçradı.

RÜZGARIN ETKİSİYLE ALEVLER HIZLA YAYILDI

Ekiplerin kısa sürede müdahalesine rağmen rüzgarın etkisiyle yangın büyümeye başladı. Orman yangını sebebiyle 20 ev boşaltılırken, yaklaşık 40 kişi bölgeden tahliye edildi.

HAVADAN VE KARADAN ÇOK SAYIDA EKİP MÜDAHALE EDİYOR

Yangına 10 helikopter, 8 uçak, 40 arazöz, 8 dozer, 15 su tankeri, 1 jandarma komando timi, 4 TOMA, 9 asayiş timi, 2 trafik timi ile müdahale ediliyor. Yangında şuana kadar ölü veya yaralı olmadığı öğrenilirken 8 evin tamamen yanarak küle döndüğü öğrenildi. Ekiplerin yangını kontrol altına alma çalışmaları devam ediyor.

Manisa’da orman yangını! Ekipler seferber oldu 20 ev boşaltıldı, 40 kişi tahliye edildi

Manisa’da orman yangını! Ekipler seferber oldu 20 ev boşaltıldı, 40 kişi tahliye edildi

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.