Manisa'da ilk iftar

Manisa'da ilk iftar

Manisa ve ilçelerinde vatandaşlar, ramazan ayı dolayısıyla kurulan iftar sofralarında oruçlarını açtı- Demirci ilçesinde bir halı fabrikasında çalışan işçiler, ilk iftarlarını işyerinde yaptı

MANİSA (AA) - Manisa ve ilçelerinde vatandaşlar, ramazan ayı dolayısıyla kurulan iftar sofralarında oruçlarını açtı.

Şehzadeler ilçesinde Ramazan ayının ilk iftarı, Şehzadeler Belediyesince Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan çadırda yapıldı. İftara Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ile vatandaşlar katıldı.

İftar öncesinde konuşan Çelik, günahlardan arınmış bir şekilde Ramazan Bayramı'na ulaşmayı Allah'tan dileyerek "Ramazan demek, sevinç, paylaşmak, bolluk, bereket, kardeşlik demek. Biz de ramazanı kendisine uygun bir şekilde ihya etmeye çalışıyoruz. Biz de onbinlerce kişiyle iftar sofralarında buluşarak birlik ve beraberliğimizi pekiştireceğiz" dedi.

- Demirci'de her gün 500 kişiye iftar

Demirci ilçesinde ramazan ayı boyunca Belediye ve hayırseverlerin katkıları ile her gün 500 kişiye iftar verilecek. Demirci Ticaret ve Kültür Merkezinde kurulan iftar sofrasında vatandaşlara yemek ikram edildi.

Ramazan ayının kardeşlik ve dostlukların pekiştiği, manevi duyguların öne çıktığı bir ay olduğunu belirten Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk, "Belediyemiz ve hayırseverlerimiz tarafından her yıl iftar yemekleri veriliyor. Bu ayda ihtiyaç sahibi, kimsesiz ailelerimize yardım elimizi uzatacağız. Belediye olarak sadece iftar yemeklerinin yanı sıra, yardıma muhtaç ailelerimizin ihtiyaçları noktasında da yardımda bulunuyoruz" diye konuştu.

Salihli Ticaret ve Sanayi Odasınca Kula ilçesinde kurulan iftar çadırında vatandaşlar oruçlarını açtı. Yunus Emre Lisesi'nin bahçesindeki çadırda 150 kişiye yemek verildi. İftar çadırına ilk gün ilginin yoğun olduğu görüldü.

- Demirci'de halı fabrikasında iftar açıldı

Demirci ilçesinde bir halı fabrikasında çalışan işçiler, ramazanın ilk gününde işlerin yoğun olması nedeniyle oruçlarını işyerinde açtı. İşçiler, iftar öncesinde çalıştıkları makineleri durdurarak birlikte yemek hazırladı.

23 yıldır halı fabrikasında çalıştığını söyleyen Adem Çeldir "Ramazan dolayısı ile camilerden halı siparişleri çok geliyor. Siparişleri yetiştirebilmek için ramazanda da çalışıyoruz. Biz de iş yerimizde her yıl ramazanın ilk iftarını iş arkadaşlarımız ile birlikte yapıyoruz" dedi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :