Manisa'da etkili olan dolu ve kuvvetli rüzgar

Manisa'da etkili olan dolu ve kuvvetli rüzgar

CHP Grup Başkanvekili Özel: "Bağcının eli tutulmaz ise domino etkisi ile onun borçlu olduğu herkes zarar görüyor ve dönüp hepimizi birden vuruyor"

MANİSA (AA) - CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Manisa'nın Turgutlu ilçesinde dün etkili olan dolu ve kuvvetli rüzgardan dolayı zarar gören tarım arazilerinde incelemelerde bulundu.

Özel, ilk olarak Sinirli Mahallesi'nde çiftçilik yapan vatandaşlarla bir araya gelerek geçmiş olsun dileklerini iletti.

Turgutlu Ziraat Odası Başkanı Abdullah Şenol'dan bilgi alan Özel, Turgutlu'da 3 bin dönüm ekili arazinin bulunduğunu ve bunun bin dönümünün zarar gördüğünü belirtti.

Çiftçinin elinden tutulması gerektiğini söyleyen Özel, şöyle konuştu:

"Dün akşam yağan dolu hasadına tam da bir hafta kalmış olan, buranın neredeyse tek geçim kaynağı olan çekirdeksiz kuru üzüm bağlarını vurdu. Yüzde 50'nin üzerinde hasar var. Bu da çiftçinin gelirinin yarısını kaybetmesi demek. Aynı şey biber, karpuz ve kavunda da var. Öncelikle burada, devletin şefkatli kolunun buraya uzatılması lazım. Buradan tüm Manisa milletvekillerine, Tarım Bakanına, Tarım İl Müdürlüğüne ve Manisa Valiliğine çağrıda bulunuyoruz. Aldığımız bilgi 3 bin dönüm kadar ekili arazinin bin dönümünde hasar var. Bu 3'te 1 çok büyük oran. Bu hasar özellikle geldiği yerdeki çiftçiyi vuruyor. Bağcının eli tutulmaz ise domino etkisi ile onun borçlu olduğu herkes zarar görüyor ve dönüp hepimizi birden vuruyor."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :