Manisa'da Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni

Manisa'da Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni

Manisa Valisi Güvençer: - "Şehitlere olan sevgimiz, onlara olan saygımız vatanımıza, milletimize ve devletimize olan sevgi ve saygımızı ve sadakatimizi pekiştiriyor"

MANİSA (AA) - Manisa'da 10 şehit ailesine, Devlet Övünç Madalyası ve Beratı verildi.

Manisa Valiliği ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından bir otelde düzenlenen törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şehit ailelerine ve gazilere yönelik mesajı okundu.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam eden törende şehitlerin öz geçmişleri okunduğu sırada, duygulu anlara yaşandı.

Daha sonra terörle mücadele için şehit düşen asker ve polislerin ailelerine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına Devlet Övünç Madalyası ve Beratı takdim edildi.

- "Bedeli ödenmiş vatan"

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, törende yaptığı konuşmada, şehitlerin haklarının ödenemeyecek kadar önemli olduğunu söyledi.

Bugün şehitlerin bedelini canları ile ödediği topraklarda yaşadıklarını belirten Güvençer, şöyle devam etti:

"Söylenebilecek sözlerin en değerlisi kadimden beri söylenegeldi. Söyleyen, kahramanları birkaç satıra sığdırılmaya çalışılmış ama aslında dünyalara ve ufuklara sığmayacak kadar hayat hikayeleri ve kahramanlıkları söylenebilecek her türlü kelamın üzerinde bize bir şeyler söyledi. Dünyaya ait kelamlar sukut etti. Şimdi sizleri bu sukutun derin ve gerçek çığlığını dinlemeye, ona kulak vermeye davet ediyorum, sizlerden cesaret alarak. Zira burada biliyorum ki o derin sukutun salasını en son hecesine kadar duyabilecek yürekler var. Bizlerin göremediği o ilahi sırrın neşvesini ve pırıltısını görebilecek gözler var. Şu anda burada üzerine bastığımız yer, bedeli sonuna kadar ödenmiş vatandır. Şu anda idrak ettiğimiz zaman o ilahi sırrı duyabilen yüreklerin buluştuğu, seslendiği, söyleştiği, dinlediği, anlaştığı ve seviştiği zamandır. Onlara gıpta ediyoruz, onlardan güç alıyoruz. Onlara olan sevgimiz, onlara olan saygımız, vatanımıza, milletimize ve devletimize olan sevgi ve saygımızı ve sadakatimizi pekiştiriyor. Türk devleti ve Türk milleti adına şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyorum."

Törene, Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Güzgülü, 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Albay Güven Dere, AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, vali yardımcıları, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, daire müdürleri, askeri erkan, gaziler ve şehit yakınları katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :