Mandıradaki 300 kazı kurttan köpekler kurtardı

Mandıradaki 300 kazı kurttan köpekler kurtardı

Çankırı'da mandıradaki kaz sürüsüne saldırmak isteyen kurdu köpekler telef etti- Kaz yetiştiricisi Dellal: - "Kurt tel örgüleri aşıp bahçeye girseydi muhtemelen 300 kazımı da öldürürdü"

ÇANKIRI (AA) - Çankırı'da mandıradaki kaz sürüsüne saldırmak isteyen kurt, bölgedeki köpekler tarafından telef edildi.

Kızılırmak ilçesine bağlı Hallaçlı köyünde kaz yetiştiriciliği yapan Ömer Dellal'ın mandırasının bahçesindeki kazlara kurt saldırdı. Bahçenin tel örgülerini geçmeye çalışan kurdu iki köpek öldürdü.

Dellal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köyde 1 yıldır kaz yetiştirdiğini söyledi.

Köyün girişindeki mandırada 300 kazı bulunduğunu dile getiren Dellal, "Yaz aylarında kazları gezdirip güderken, kışın mandırada ve mandıranın önündeki tel örgülerle çevrili bahçede besliyorum. Kazları beslediğim mandıra köyün biraz dışında kalıyor o nedenle dışarıdan yırtıcı hayvanların saldırısına da açık. Saldırıların önüne geçmek için birkaç ay önce 2 tane köpek aldım." dedi.

Dellal, mandıraya ilk kez bir kurt saldırısı olduğunu anlatarak, "Daha önce kazları kapmak için tilkiler saldırmıştı ama köpekler bunu engellemişti. İlk kez bir kurt saldırısı yaşanıyor. Bir iş için köyden ayrılmıştım geldiğimde kurdu ölü vaziyette buldum. Köpekler bahçe tel örgülerini geçip, kazlara saldırmaya çalışan kurdu öldürmüş." diye konuştu.

Kurdun tel örgüleri aşması durumunda kazlara zarar verebileceğini aktaran Dellal, "Kurt tel örgüleri aşıp bahçeye girseydi muhtemelen 300 kazımı da öldürürdü. Köpekler çok önemli bir iş yaptı." ifadelerini kullandı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :