Manavgat'taki orman yangını da böyle ilerliyor

Türkiye'nin ciğerleri yanmaya devam ediyor. Rüzgarla birlikte yayılma hızı artan Manavgat yangınının Akseki'ye kadar ulaştığı bildirilmişti. Yangının ilerleme hızı ise izleyenleri şaşkına çevirdi.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde dün başlayan yangına müdahale sürüyor. Manavgat merkeze 30 kilometre uzaklıkta başlayan yangın, gece boyunca hızla ilerledi.

İlçe merkezine 4 kilometre uzaklıktaki Ulukapı Sülek Mahallesi de boşaltıldı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Akseki'de bir vatandaşın hayatını kaybettiğini ve Oymapınar Barajı'nda 10 kişinin mahsur kaldığını açıkladı.

Dün öğle saatlerinde Manavgat'ın Yeniköy mahallesinde başlayan ve büyüyerek 4 farklı noktada gün boyu ilerleyen yangına müdahale devam ediyor.

Gece boyunca esen şiddetli poyraz nedeniyle alevler Ulukapı Sülek Mahallesin’e kadar geldi. Yangının ilk çıktığı noktaya 25, Manavgat merkeze ise 4 kilometre uzaklıktaki mahalle jandarma ekipleri tarafından boşaltıldı.

ÇOK HIZLI İLERLİYOR

Amerika kıtasında devam eden Dixiefire yangınından bir görüntü ise izleyenleri hayrete düşürdü. Timelaps şeklinde kaydedilen görüntülerin 15 dakikalık bölümünde yangının ilerleme hızı kameralara yansıdı.

Manavgat yangınında da yangının ilerleme hızı rüzgarın şiddetine bağlı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.