Manavgat'ta su kanalında toplu balık ölümleri: Kimyasal atık şüphesi
Antalya'nın Manavgat ilçesi Side Turizm Bölgesi'ndeki Acısu mevkisinde bulunan su kanalında yüzlerce balık ölü bulundu. Kimyasal atık şüphesi üzerine yetkililer bölgeden numune alarak inceleme başlattı.
Antalya’nın Manavgat ilçesine bağlı Side Turizm Bölgesi Acısu mevkisinde yer alan su kanalında yüzlerce balığın ölü halde kıyıya vurması, çevre sakinlerini endişelendirdi. 5 yıldızlı iki otelin arasında yer alan ve denize dökülen kanalda görülen toplu balık ölümleri sonrası vatandaşlar durumu Manavgat İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye gelen ekipler, olayla ilgili inceleme başlattı.

İlk bulgular kimyasal atık şüphesi üzerinde duruyor
Yapılan ilk değerlendirmelerde, balık ölümlerinin kanala karıştığı tahmin edilen kimyasal atıklardan kaynaklanabileceği belirtildi. Yetkililer, benzer olayların geçmiş yıllarda da aynı bölgede yaşandığını hatırlatarak, bu kez kapsamlı bir analiz sürecine girileceğini duyurdu. Kanal sularından alınan numuneler laboratuvarlara gönderildi.
Denize ulaşma riski araştırılıyor
Yetkililer, kimyasal atıkların kanal yoluyla Akdeniz’e ulaşma ihtimali üzerinde de duruyor. Bu nedenle sadece su kanalından değil, deniz kıyısından da örnekler alınarak çevresel etkilerin boyutu inceleniyor. Uzmanlar, analiz sonuçlarının ardından ölümlerin kesin nedeninin kamuoyuyla paylaşılacağını belirtti.

Yetkililerden çevre duyarlılığı çağrısı
İnceleme yapan ekipler, bölgedeki işletmelerin, kamu görevlilerinin ve vatandaşların çevreye karşı daha duyarlı olması gerektiğini vurguladı. Özellikle su kaynaklarına doğrudan ya da dolaylı şekilde bırakılan atıkların ciddi ekolojik tahribata yol açabileceği uyarısında bulunuldu. Çevresel risk faktörlerinin uzun süredir izlendiğini kaydeden yetkililer, elde edilecek verilerle yeni önlemlerin gündeme gelebileceğini ifade etti.
Kaynak: