Maltepe'deki darp iddiası

Maltepe'deki darp iddiası

Lise öğrencisi genç kızı minibüste başörtüsü nedeniyle darbettiği iddiasıyla adliyeye sevk edilen kadın, çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklandı

İSTANBUL (AA) - Maltepe'de lise öğrencisi genç kızı minibüste başörtüsü nedeniyle darbettiği gerekçesiyle gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen kadın tutuklandı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığındaki sorgusunun ardından "tehdit", "hakaret", "basit yaralama", "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" ve "inanç düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engellemek" suçlarından tutuklama istemiyle nöbetçi hakimliğe sevk edilen şüpheli A.A.K'nin hakimlik sorgusu sona erdi.

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, şüpheli A.A.K'nin tutuklanmasına karar verdi.

Maltepe'de bir lisede eğitimine devam eden Fatma Dilara Aslıhan Yiğit, Pendik-Kadıköy hattındaki minibüste giderken, bir kadının başörtüsü nedeniyle kendisine hakaret ettiği ve bu kadın tarafından darbedildiği gerekçesiyle polise başvurmuştu.

Şikayet üzerine harekete geçen polis ekipleri, Yiğit'e hakarette bulunarak darbettiği öne sürülen A.A.K. adlı kadını, gözaltına almıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :